sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Pentru ziua de 1 Decembrie

         Perioada de iarna a anului pentru noi crestini ortodocsi, este o perioada extrem de bogata, destinsa. Asta, DACA privim  viata prin prisma sufletului. Altfel, vom spune ca este ingrozitoare: facturi mai mari, haine multe de purtat, frigul pe care nu-l "suportam" (dar caldura o acceptam?!?).

        Din perspectiva sufletului, avem o perioada de post ce este extrem de benefica - pentru  corpul fizic, pentru suflet si pentru ca suntem sanatosi si linistiti vom avea si mintea sanatoasa, echilibrata. In aceasta perioada, cum in toate bisericile, manastirile si locasurile de cult au loc aceleasi tipuri de slujbe si rugaciuni, cum NOI TOTI suntem legati prin fire  energetice  nevazute de ochiul fizic, cand cineva  se roaga pentru copil sau  sot/ sotie, de fapt, beneficiaza de acea rugaciune toti cei din neamul lui. Si cu cat sunt mai multi ce se roaga cu atat mai multe persoane  se vor simti mai bine, vor fi mai curate din punct de vedere spiritual, chiar daca sunt constiente sau nu.

        Nu se spune degeaba ca puterea rugaciunii- crestin ortodoxa, catolica, mahomedana, iudaica, budista-sau in orice alt tipar am include-o- este cea care tine in picioare omenirea. In ce mod ne rugam sau multumim nici nu are importanta. Important este sa stim despre efectele ei si s-o facem.

        In acelasi timp, in perioada 25 decembrie- 7 ianuarie  are loc  fenomenul de Ceruri Deschise. Asta inseamna ca in aceasta perioada, fiecare gand, ruga, multumire, se transmite cu mult mai multa usurinta si mai rapid.

      Tot in perioada de iarna are loc  cu o mai mare frecventa si procesul de pro-creatie. Intre noiembrie si martie se concep cei mai multi copii. Sa fie oare o coincidenta ca in aceasta perioada se desfasoara si postul Craciunului care este o sarbatoare a Nasterii de prunci? Ca simbolizeaza si nasterea noastra in spirit si intoarcerea noastra la puritatea copilului ca o conditie esentiala de realizare a comuniunii cu Christul nostru interior?

      Unul din Parintii ce sustine - de Sus in acest moment- spiritualitatea acestei tari si neam, Parintele Arsenie Boca a transmis cateva "Cuvinte vii"  dintr-o desaga pline de intelepciune.

Va las bucuria de a citi si reciti pana la intelegerea sensului spre desfatarea mintii si cresterea sufletului.


       Rugaciunile tuturor Parintilor, eroilor, stramosilor nostri, sunt cele ce  creeaza pilonul de sustinere a entitatii acestei tari. Dar asa cum cei plecati, se roaga pentru noi, pentru a ne fi bine si a ne implini misiunea  pentru care am venit in aceasta lume, tot asa ne putem ruga si noi, pentru noi. Dar nu de a cere. De a multumi pentru ceea ce avem.

         Candva am citit o carte despre un Maestru tibetan care isi luase drept cale de urmat in ale  calugariei, Devotiunea. El doar asta facea. Multumea lui Dumnezeu in fiecare moment de meditatie, de contemplare. 

Incercati intr-o zi macar, de 2 ori, sa multumiti cu toata inima, Divinitatii, pentru ceva. Pentru orice vreti. Veti vedea rezultatul chiar asupra corpului fizic.


Astept sa ne Re-intalnim in Sfera Iubirii.

sapphires7


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu