duminică, 3 noiembrie 2013

3 noiembrie-Eclipsa de Soare


Toti, la scoala am invatat despre eclipse de Luna, de Soare. Prea putin ne mai amintim -sau poate n-am stiut vreodata- ca aceste fenomene astrale ne influenteaza. Ca suntem sau nu constienti, nu conteaza.

Cel mai simplu si relevant exemplu este influenta pe care Luna o are asupra organismului nostru, al femeii: ciclul lunar. De aici numele. De fazele lunii- Luna Noua, Luna Plina- depinde somnul, calitatea lui in noapte.
Insomnii sau stari de agitatie necontrolata, dureri de cap, "ne apar"  ca de nicaieri cu mai mare putere in perioada de descrestere a lunii. Batranii nostri stiau-sau mai stiu! - cand sa lucreze pamantul, cand sa culeaga plantele, in functie de fazele lunii.

Din perspectiva sentimentelor, a emotiilor, si ele sunt influentate de acest astru. Cum se intampla? Am vazut toti prin filme sau am citit cum fluxul si refluxul marilor este influentat de fazele lunii. Marinarii si in general oamenii ce stau in apropierea apelor mari, stiu acest lucru. Luna influenteaza apa. Dar noi ca oameni, cu acest corp fizic, suntem  in medie 60% apa. In corpul nostru -in functie de greutate (mai grasi, mai slabi, mai multa masa musculara) avem mai multa sau mai putin apa. Dar in orice componenta a corpului vom gasi apa. Chiar si in dinti. Atunci, cum sa nu ne influenteze si pe noi starea Lunii? 

Din aceasta perspectiva, o eclipsa de Luna este cea care va scoate la iveala, va elibera sentimente negative, ganduri mai putin frumoase, proaste obiceiuri. Este momentul RENUNTARII la ceva ce nu ne este de folos. Constient sau nu, acest lucru se intampla. Putem doar sesiza ca suntem mai agresivi, mai irascibili, mai nemultumiti.

Pentru echilibrare -am mai spus ca nimic nu este la voia intamplarii in Viata, oricat am vrea noi sa credem asta- o Eclipsa de Soare este aducatoare de nou. Se pune bazele a ceva. Si cum am eliberat la Eclipsa de Luna sentimente, ganduri, obiceiuri rele, firesc este la cea de Soare sa ne gandim si sa rugam pe Dumnezeu, Maica Domnului, Ingerii de Lumina si Sfintii nostri, sa ne ajute sa punem inceput bun la  ganduri, sentimente si obiceiuri bune, luminoase.

Ati spune ca in viata de zi cu zi lucrurile nu sunt chiar asa. Ca vezi doar durere, nemultumire, suferinta, boli, agresivitate fizica si verbala, morti bruste si brutale-in accidente, cataclisme.  Veti spune ca oamenii sunt tot mai reci, mai distanti unii de altii, lispeste caldura, compasiunea, nimeni nu mai are timp sau disponibilitate emotionala sa se ocupe, sa-l asculte pe celalalt.

Da. Asa este. In exterior. In  profunzime de fapt  apar muguri curati, puternici ai unui nou inceput. Prin copiii deosebiti nascuti in special dupa anul 2000 ( mai exact dupa Eclipsa de Soare din 1999), prin cautarile in vederea  gasirii raspunsurilor la intrebari vizand insasi esenta noastra ca oamani; prin acceptarea tot mai des a  tratamentelor  oferite de medicina alternativa. Tot mai multe mame au inteles ca important nu este sa-i dea copilului  imediat un antibiotic (si numele spune cava: anti=impotriva si biotic =viata; si nu doar viata  agentilor patogeni o distrug ci si a  celulelor  sanatoase) atunci cand a racit sau este rosu gatul. Ci important este sa-i creasca imunitatea organismului asa incat acesta sa lupte natural si apoi sa-l sustina prin alte medicamente. Iar imunitatea se  intretine constant si ciclic.

Tot mai multi oameni tind sa "se faca tarani". Sa-si cumpere sau sa  construiasca o casa la tara. Pentru "aer mai curat, liniste, mai sadesc o floare, o leguma, mai pun un pom". Asta nu arata ca se schimba modul de gandire? Ca incepem sa intelegem ce este  cu adevarat important pentru noi? 

Nu se vede ca sistemul financiar asa cum il stiam noi nu mai este "imparatul suprem"? Ca probleme financiare au  si cei cu bani multi si cei cu bani mai putini? Ca nu se mai poate vorbi de cea mai puternica  tara din lume? Ca dupa septembrie 2001 emblema SUA de putere invincibila a palit? 
Asta nu spune nimic? Priviti in jur. Analizati. Observati. Si  faceti ceva in aceasta directie. 

V-ati gandit cum ar arata o lume fara bani? In care plata sa fie pe alte baze: exemplu trocul. Sa dispara sistemul nostru de gandire legat de bani care are 2 laturi puternice: fie ii consideram "ochiul dracului" si atunci nu facem nimic sa-i avem pentru ca este "un pacat"; fie ne inchinam lor. Facem din ei idolul si zeul nostru suprem. Ambele abordari sunt gresite.

Nici o piramida nu  se  darama de la varf. Dar nici nu se ridica de acolo. De jos. De la baza se face totul. 
O verisoara din Iasi, in urma cu aproapre 3 ani ma intreba cum pot sa lupt cu ceea ce este in jur. Si mi-a enumerat ce  am scris mai sus. Raspunsul: consider ca fiecare om are un pamant al lui (metaforic vorbind). Fiecare cu gradina lui. Eu imi fac curat la mine in curte, imi vad de ale mele, am grija sa nu intre "buruieni" si daca eu fac asta, cel de langa mine la fel, altul la fel, intr-un timp dat se va schimba imaginea gradinii mari.

Andre Malraux a spus odata :" Secolul XXI va fi un secol religios sau nu va fi deloc." Religios in sensul general. Nu o anumita religie. Ci cautarea omului,  a valorii din el si  nu din afara lui. A divinitatii din el.
Cu cat mai multi renunta la tipare de gandire invechite si care  au dovedit ca nu aduc foloase  pe termen lung, cu atat mai repede  omenirea isi va incheia agonia.Voi cei mai tineri aveti puterea de a face lucrurile sa ia o alta turnura. Asta insemnand concret schimbarea  vietii.

Puneti bazele de acum. Din 3 noiembrie 2013.

Multi oameni s-au temut ca pe 21 decembrie 2012 vine sfarsitul lumii. Iar daca nu s-a intamplat, atunci lucrurile raman la fel.

FALS! NIMIC nu a ramas la fel. Iar daca omenirea asa cum o stim nu a disparut sub ape sau cutremur, inca o data povestea Sodomei si Gomorei ne-a aratat ca este adevarata. Se spune ca Dumnezeu a vrut sa piara lumea din prea multete rele existente. Un inger de Lumina  L-a rugat sa n-o faca. Dumnezeu  i-a spus ca daca gaseste 100 de oameni care cred in El, va salva orasul. Ingerul n-a gasit. Oamenii erau preocupati sa petreaca, sa se distreze. La fel a fost pentru 10 oameni si pentru un om. Ingerul n-a gasit. Si Dumnezeu a daramat orasul.

In timpurile actuale, rugile mosilor si stramosilor nostri si ale neamului nostru, ingerii in viata care au fost in persoana Parintelui Arsenie Boca, Ilie Cleopa si altii, ca si rugile unora dintre noi care am simtit concret puterea rugaciunii, am contribuit cu totii la pastrarea acestui pamant.
Este datoria si raspunderea fiecaruia sa faca  acest lucru.

Anul trecut in sambata in care sarbatoream Mosii de toamna, se astepta  un cutremur in Romania de care vorbeau deschis de cateva zile toate posturile de televiziune. La scoli se faceau simulari de acordare de ajutor in caz de actaclisme. Nu se stia ora. Dar ziua era sigura. Din calculele specialistilor. N-a fost.

De ce? In acea zi erau mai aproape de noi, de pamant, toti inaintasii nostri. Toti eroii nostri. Toate rudele noastre. In acea zi in mii de biserici din tara se tineau aceleasi rugaciuni de curatare, iertare si recunostinta aduse Tatalui Ceresc. 

Am simtit atunci in biserica un brau de lumina creat deasupra capetelor noastre si care ne separa de o palca neagra. Si astfel, inca  o data rugaciunile ne-au salvat. Dar fiecare s-o faca.
Altfel sa nu ne plangem ca "Dumnezeu ne-a parasit". Suntem "mari". Decidem pentru noi. Asa cum fac copiii nostri cu noi.

Va astept sa ne Re-intalnim in Sfera Iubirii.

saphhires7


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu