marți, 11 noiembrie 2014

Ce fac eu pentru copilul meu?

           Am primit din partea unor mamici de bebelusi sau de copil pana in 3 ani, solicitarea de a scrie cat mai multe despre cum sa-si creasca copilul. Ma bucur ca noua generatie de mamici realizeaza ca teorii ca cele: sa nu spui copilului ca-l iubesti, ca si-o ia in cap; sa lasi bebelusul sa planga, ca face plamani; da-i sa manance ciorba de care o fi- ce daca are 6 luni? zeama o poate manca. Sau cand se lovea  copilul de  1 an sau de 2 ani de un scaun ori o masa, mama lovea masa spunand: lasa ca bate mama masa, ca sa nu mai doara pe baiat; sau- daca iesi afara din casa, te mananca bau-bau; ori - daca nu esti cuminte, te duc la tante doctor si-ti face injectie sau- lasa draga ca e mic ( copilul are 2-3 ani) ce stie el? Nu intelege ce vorbim noi; nu mai stau in picioare.


                                           Ei, se pare ca Timpul arata si dovedeste altceva.
         Si pentru a nu fi teorie rece, voi povesti caz real-avand consimtamantul mamicii-despre cat de exact poate intelege vibratia unui cuvant un copil de 1 an si 4 luni. In consecinta, despre cat de mult ii influentam pe cei mici prin ceea ce vorbim.

        In bucatarie erau doi frati: el fratele mai mare, ea, mamica piciului de 1 an si 4 luni. El povesteste despre un caz in care un barbat  casatorit -cunostinta comuna- a avut in ultima luna mai multe aventuri. Copilul se juca pe langa ei fara sa-i bage in seama. Mama, revoltata, se exprima la adresa barbatului din discutie folosind un termen extrem de colorat din zona anatomica a femeii.
  
       Cand a pronuntat cuvantul, cel mic a ridicat capul si s-a uitat la ea cu ochi mirati si acuzator. Atunci mama a realizat ce-a spus dar mai mult, a realizat ca piciul ei a inteles vibratia joasa a cuvantului. Pentru ca in casa nu a mai vorbit nimeni in acest mod, copilul nu a fost in colectivitate unde sa invete si expresii "neacademice", deci, rational nu putea face nici o conexiune cu un termen cunoscut. El nici macar nu vorbeste mare lucru. Pentru mamica a fost un soc si o lectie prin care a inteles ca DA, copiii percep vibratiile cuvintelor chiar daca nu inteleg semnificatia lor. 

   Este important ce vorbim in preajma lor pentru ca sunt bureti energetici.


       Sau, ce-ar mai trebui o mama sa stie. Si va rog ca tot ceea ce scriu si afirm, sa verificati si din alte surse. Ar trebui sa stie ca orice problema  de sanatate a copilului de pana la 7 ani- din nou cifra 7- este o problema emotionala de rezolvat la mama, la tata, la relatia dintre ei. Si aici am sa dau un exemplu.

   Cand i-a fost rau copilului  (de 3 ani si 9 luni) prietenei mele din Germania-cu diaree, febra, varsaturi-, m-a sunat. Dincolo de remediile medicale -a caror eficienta poate fi accelerata odata cu intelegerea cauzei ce-a declansat boala-, de multe ori nici nu mai este necesara interventia medicinii. Am intrebat-o pe cine este suparata, pe cine nu poate ierta. Am simtit ca poarta in ea o furie mocnita pe cineva- o femeie. Mi-a spus ca nu s-a inteles cu o colega de serviciu, dar acum ea s-a mutat si nu s-a mai gandit la asat.  A considerat subiectul incheiat pentru ca nu se mai intalneau. I-am spus sa faca rugaciunea de iertare pentru ca ea a plecat fizic, dar emotional a luat cu ea  toate trairile. Si durerile.

      A facut rugaciunea, a realizat unde a fost greu si s-a impacat la nivel energetic cu acea persoana. Toate astea se intamplau cand copilul dormea. De epuizare din cauza febrei si a diareei, adormise.

       Cand s-a trezit, n-a mai avut febra, iar dupa vreo jumatate de ora cand a mers la olita, dupa spusele ei:" a facut 3 carnaciori, dar nu moi, nici tari. Un scaun normal. Si mi-a trecut prin minte cand ii priveam: oare atat de simplu sa fie?" Si s-a referit la faptul ca s-a schimbat radical starea de sanatate a copilului in functie de ce subiect a avut de rezolvat ea. Si da, varsaturile erau de culoarea  lichidului biliar, scaunul era moale pentru ca : furia era la ea si  tot ea nu accepta o situatie.

      Cele care ati lucrat cu  mine vi se pare simplu sa intelegeti si mai ales sa aplicati aceste informatii. Celelalte care vreti indrumare in situatii similare, imi puteti scrie.






  Pentru maine miercuri, 12  noiembrie la ora 18.00, astept sa ne reintalnim la Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti, in sala 17. Este ultima sala pe partea dreapta. Va va place aceasta locatie. Veti vedea de ce. 

    Pentru ca timpurile sunt cu adevarat greu de dus, vreau sa va ofer un element de sprijin, ceva atat de la indemana, incat nu se poate crede ca exista. Doar ca este nevoie sa se faca conexiunile necesare. Noi avem informatii. Dar nu intotdeauna stim sa le legam intre ele. De aceea, va astept. Stiu ca va va fi bine. Asa cum si mie imi este.


Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu