miercuri, 26 noiembrie 2014

Avem nevoie de votul vostru!



      Am spus odata ca printre alte activitati ale mele, conduc o asociatie de pacienti cu afectiuni oncologice.

      Am inteles ca nu pot face prea multe pentru o persoana DEJA diagnosticata, dar pot face ceva pentru ea INAINTE de a deveni pacient. Si mai ales, sa ajut sa descopere cat mai devreme  o forma de cancer. Si SINGURA forma pentru care se poate face profilaxie, este cancerul de san. Sub  deviza SUNT FEMEIE ORICE-AR FI, Asociatia Pacientilor Oncologici-Romania (A.P.O.R.) pe care o conduc, a demarat de anul trecut in Prahova, o campanie pentru cancerul la san. 

      Mergand prin colegii si institutii din Ploiesti, a facut informare despre autoexaminarea sanului si a ajutat femeile sa -si faca o ecografie la san la pret de 50 lei in loc de 130-150.

      Asa au beneficiat de ecografii 640 de femei. 187 dintre ele au fost gasite cu diverse probleme ale sanului.  Au urmat tratament -endocrin de obicei- si s-a rezolvat. 187 d efenmei  au fost salvate de a deveni in timp paciente cu cancer. 4 au fost internate la Fundeni cu cancer-DAR, in faze mici- grad 1/2. pentru ca au fost descoperite la timp.

     Din septembrie 2014 am mers prin 3 comune din Prahova si in penitenciarul de femei de la Targsor. De data asta si Prefectura Prahova a venit alaturi de noi pentru ca  avem prefect o femeie si a inteles  importanta  actiunii noastre. 

      Am realizat 75 de ecografii GRATUITE la detinutele din penitenciar. Din comunele in care am mers, au beneficiat de ecografii tot gratuite, 62 de femei. 2 dintre ele sunt in prezent in perioada de chimioterapie la Fundeni si la Spitalul Municipal nr.1 Ploiesti-sectia oncologie. Daca nu faceau ecografia, nu se stie cand  aflau ca au cancer.

     Am scris un proiect pentru TELEKOM, care asigura finantare pe 3 arii: sanatate, educatie si inovatie. Noi am aplicat la sanatatea in mediu rural. Pentru ca vrem sa acoperim un numar cat mai mare de femei care sa beneficieze de ecografie, pentru a demonstra ca  realizata la varste tinere 20-30 de ani CRESC sansele de vindecare. Pentru asta ne trebuiesc banii cu care sa platim aceste ecografii. Sunt tari in care ecografia la san este program national si platita de stat. Femeia ESTE OBLIGATA sa-si faca anual o ecografie. Pentru ca este NEINVAZIVA, NEDUREROASA si nu da  rezultate fals pozitive. 

      V-ati intrebat de ce se recomanda DOAR peste 40 de ani o mamografie? (cand spitalele sunt pline de femei sub 40 de ani cu cancer). Pentru ca mamograful NU CITESTE tesuturile moi si este iradianta (lucreaza cu radiatii X). Si este si dureroasa. Si costisitoare.

      De aceea, care  dintre voi rezonati cu  acest subiect, va rog sa votati proiectul nostru.

 Aveti link-ul mai jos si  detalii despre votare.

 Sper sa primim sprijinul a cat mai multe voturi, pentru ca nota este : 50% reprezinta numarul de voturi si 50% nota este aprecierea juriului. 

      Sunt convinsa ca decisiva va fi alegerea publicului. La fel ca la Gala Medica de anul trecut. A fost considerat "proiectul unei asociatii de pacienti cu cea mai mare relevanta". Si-a fost  desfasurat in regim de voluntariat si FARA buget.


 Si cele doua doamne doctor oncolog cu care  mergem sa tinem informarile, tot in regim de voluntariat  lucreaza cu noi.


    Cum votati: intrati pe adresa de mai sus si alegeti proiectul SUNT FEMEIE ORICE-AR FI!


   Alegeti VOTEAZA si se deschide o fereastra :CREEAZA CONT. Il creati folosind ce nume vreti dvs. si la fel ce parola  doriti. Se va folosi doar aici.  Tineti cont ca la parola sa aveti litere mici, litere mari si cifre sau alte semne. Spre ex. IngerSaldafon03.

 Apoi, acelasi nume si aceeasi parola le treceti la AUTENTIFICARE. 

Si gata. Dati VOTARE.

     
     Chiar daca pare greu, sunt convinsa ca finantatorul vrea sa vada cat de important este pentru societate un anume proiect. Suficient, incat sa-si aloce 3 minute sa-l voteze? Asa va sti CAT DE BINE va fi primit  proiectul. Si in consecinta il va si nota. De aceea este important  votul dvs. 

     Daca aveti femei in viata dvs. pe care le iubiti indeajuns incat sa nu le stiti paciente la oncologie, avand posibilitatea sa faceti ceva pentru ele INAINTE de a fi prea tarziu, va rog votati proiectul nostru.

      H. Ford spunea : 'Dumnezeu nu te-a creat cu piese de schimb." Avem posibilitatea de a nu fi nevoite sa schimbam ceva original. 


Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii. 

sapphires7



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu