duminică, 27 aprilie 2014

Despre bani...........

Asa-i ca se poate face exercitii practice si prin citirea unui blog?
     Pentru ca am ajuns la acest subiect, vreau sa reamintesc celor care citesc postarile in functie de cat de mult ii atrage titlul, ca exista o postare ce contine niste informatii deosebit de benefice, usor de aplicat si care fac parte dintr-o postare cu titlu putin atractiv. De aceea, reamintesc ca pe site-ul PRAHOVA TV exista o emisiune de 20 de minute despre "regrete si manii".  Este o inregistrare pe care am facut-o la inceputul lunii aprilie. Pentru a o urmari - sa nu va speriati ca primele 4.55 minute sunt de publicitate si apoi intra emisiunea propriu-zisa, aveti doua variante. Fie  intrati pe adresa:    http://www.prahovatv.ro/emisiuni.php. Si selectati data 2014-04-04.

   Sau, a doua varianta: Site-u:l PRAHOVA TV. Apoi selectati: EMISIUNI. De aici selectati :DIAGNOSTIC. Si in final pentru data emisiunii, selectati 2014-04-04. 
    Pot sa va garantez ca .......nu veti regreta. 

  Pentru a intelege si a ma intelege exact ce urmaresc prin acest blog, vreau sa va marturisesc un lucru extrem de simplu: dincolo de orice cunoastere, de orice  informatie, de orice  pregatire, Viata m-a invatat ca pentru a-mi fi mie bine, este necesar -trebuie!- sa fie bine bine si celorlalti. De aceea, prin ceea ce am aflat, de exista ceva ce mie mi-a folosit si  poate fi folosit DE  ORICINE fara a implica un beneficiu material sau financiar, atunci il fac cunoscut. Ca  mai tarziu, Universul/ Dumnezeu/ Constiinta Universala/ Legea Universala imi va trimite inapoi ceea ce eu am dat, este deja  un raspuns secundar. EU STIU  ca in acest plan fizic, daca este doar  durere si nemultumire si  suferinta in jurul meu,  este IMPOSIBIL mie sa-mi fie bine. Da, o puteti considera o dovada crasa de egoism: vreau sa le fie altora bine pentru a-mi fi si mie bine. Dar NU POT altfel sa exist. Altfel NU POT sa fiu eu fericita. Multumita. Implinita. Pentru ca nu am cu cine impartasi. 

     Prietenii mei stiu  cum ma rog eu: sa le dea Dumnezeu tot ce vor si le trebuie pentru a le fi bine, pentru ca- n acest mod SI mie imi va fi bine. Nimeni nu are chef de cineva-decat cu sacrificii interioare- daca este in suferinta. Dar  daca lui - prieteneului/ prietenei  -mele ii este bine, este multumita, fericita, are dispozitia sufleteasca necesara, poate  sa  ma accepte si pe mine in jurul ei. Stiti vorba romanrasca: " Nu ma suport nici pe mine dar sa mai vad pe altul."
     Acum as vrea sa vorbesc despre ce fac sau nu fac banii pentru noi. Sau noi pentru ei. Cei care avem peste 50 de ani  -in general - am fost crescuti in ideea ca a avea bani este ceva rusinos sau ceva "pacatos", oricum, este ceva "de rau". 
      Cei care au in jur de 23-28 de ani au crescut in ideea ca banii sunt tot ce conteaza in viata, ca a avea beni este scopul principal in viata si fara ei nu reprezinti nimic.
     Ca orice extrema sunt gresite ambele variante. Sau putem spune ca nu gresite, dar pot fi dureroase  cand le aplicam ca  sistem de gandire.

     Pornind de la teorema conform careia totul in acest Univers este energie materializata -asa sustine Einstein si Harraim il sustine prin demonstrare - inseamna ca si banii ca hartii sau monezi reprezinta energii materializate. Asta inseamna ca atitudinea mea fata de ei este identica cu atitudinea mea fata de cariera, sot, copil, sanatate.

     Inseamna ca tot ce aplic in raport cu celelalte aspecte ale vietii mele este valabil si pentru bani. Functioneaza si Legea Atractiei Universale si Legea Bumerangului -vezi cand incerci sa pacalesti/escrochezi pe cineva ca vei fi si tu pacalit/escrocat- sau Legea Complementaritatii. Poate parea greu sau foarte usor. Depinde de cat de deschis esti. Si nu are legatura cu principiile religioase. Sunt crestin-ortodoxa si-mi place. Dar Mantuitorul ne-a spus " Sa-i dai Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu.". Asta inseamna ca darile catre stat, catre institutii, trebuiesc platite chiar daca eu cred in Isus Hristos. Nu ma pot ascunde in spatele Numelui Sau pentru a scapa de datoria de cetatean.
    Dar, cumuland cele doua aspecte - faptul ca Dumnezeu imi poarta de grija (nu ma intereseaza prin ce mijloace -ca am serviciu bun, ca pot avea castiguri suplimentare, ca am teren cu gradina, etc) si faptul ca EXISTA pentru toti ceea ce ne trebuie, inseamna ca pot avea tot ce-mi este necesar in acord cu planul meu de viata.

     Cum pot simti asta in viata mea? IN PRIMUL RAND : Acceptand in interiorul CEL MAI PROFUND aspect al sufletului meu ca banii reprezinta un aspect bun al vietii mele. Ca ii accept in viata mea. Fara sa-i judec, fara sa-i blamez, fara sa- ignor. Daca nu ar fi importanti nu as suferi la lipsa lor, nu-i asa?
     Apoi, sa simt, sa ma gandesc si sa simt in acelasi timp, ca am toti banii care-mi sunt necesari pentru mine si viata mea pentru a-mi implini destinul in aceasta viata. Sau sa ma gandesc si sa simt in acelasi timp ca am intotdeauna banii care-mi sunt necesari pentru a face tot ceea ce am de facut in aceasta viata. Sau pentru a fi in siguranta financiara.
   Toate astea traite la nivel interior si MULTUMIND Divinitatii pentru ceea ce-mi da. Cel mai greu este primul pas: sa accepti ca nu reprezinta ceva rau si sa accepti  ca poti avea de fiecare data banii care-ti trebuiesc chiar daca tu nu vezi solutia! Dar tocmai in asta consta miracolul unei vieti: manifestarea a ceea ce traim  cand nu stim solutiile rationale! Tocmai pentru ca nu sunt solutii rationale; nu noi le-am gasit. Se manifesta din exterior catre noi!

     Incercati timp de 3-4 zile sa va ganditi la acest lucru. Aspectul astral este si el favorabil- este luna in crestere si asta inseamna ca putem pune bazele noi pentru o situatie noua pentru viata noastra. Incepeti de luni. Ca miercuri care este guvernat de Mercur sa va dea un surplus de ajutor.

    Ganditi-va la cat de multumiti sunteti ca aveti banii necesari vietii voastre. Fara sa va  blocati pe ideea de datorii. Astea nu conteaza in aceasta ecuatie. Ganditi-va doar cum? va simtiti cand v-ati achitat datoriile, cand aveti bani pentru fiecare factura de achitat, cand aveti bani sa imprumutati pe cineva sau sa faceti un cadou, etc. Schimbati parerea despre ce reprezinta banii -indiferent in care categorie sa incadra ea.


Astept sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.
sapphires7
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu