sâmbătă, 3 mai 2014

Despre iubire si o perspectiva asupra casniciei.....

     Ati observat care este atitudinea de scena a lui Julio Iglesias?  V-ati intrebat sau v- a atras atentia faptul ca in 90% din timpul in care canta, are mainile impreunate pe microfon ca intr-o rugaciune sau isi tine mana dreapta in dreptul inimii?  Pentru a sublinia dragostea pe care o SIMTE pentru cantec si pe care o impartaseste u ceilalti. La fiecare  mare spectacol al sau nu a fost nevoie de efecte speciale pentru a atrage: cel mai puternic EFECT il are IUBIREA pe care o transmite: pentru viata, pentru femeie, pentreu...iubire in sens pur. Urmariti cati spectatori sunt la acest concert -la 69 de ani tinut!- si cum un singur om poate tine "in maini" o multime atat de numeroasa! La discursurile liderilor politici gasiti atatia oameni -indiferent de tara- care sa vina de buna-voie (mai mult - sa si plateasca pentru a fi prezenti!)si care sa transmita atata incantare? 
     Asa vedem ce inseamna si cum se exprima sentimentul de iubire TRAIT cu toata inima. Astfel vedem ce inseamna sa faci cu dragoste ceea ce faci. Reamintesc un citat al lui Confucius care spune: "Alege sa faci ceea ce-ti place si nu va trebui sa muncesti o zi din viata."

    Sunt atat de multe de discutat, de prezentat, din tot atatea domenii cate aspecte ale Vietii exista! Inunda internetul despre ideea de a " va iubi unul pe altul", de a alege "iubirea ca  mijloc de viata", de a "face pentru celalalt ceea ce ai vrea sa ti se faca tie", etc.  Dar va spune cineva ca pentru TOATE astea -luate individual, nu mai spun despre un manunchi ales- nu ajunge o viata de om pentru a le face sa devina insasi persoana ta? De a ajunge sa traiesti fiecare moment din viata ta, in acord cu unul sau mai multe din aceste principii? Si stiti de ce este atat de greu? Din 2 motive: viata are mult prea multe aspecte pe care ti le aduce in fata si al doilea, pentru ca drumul tau, cel al unei cautari sufletesti/spirituale, este anevoios pentru ca este posibil sa nu intalnesti prea multi oameni asemeni tie. 

    Am sa va dau un exemplu despre cum schimband perspectiva asupra unui subiect,  ti se schimba perceptia de viata si implicit, intelegerea asupra subiectului: v-ati intrebat sau ati sesizat ca dupa casatorie o femeie parca isi schimba atitudinea/identitatea? Dar barbatul, nu. Este in alt mod perceputa de ceilalti? Si nu ma refer la faptul ca "este in rand cu lumea, ca de ea se vorbeste numai de bine pentru ca are "protector" sau orice altceva asemanator. Nu. Este vorba ca este perceputa altfel, pentru ca intr-adevar se schimba energetic, in mod subtil, odata cu schimbarea numelui. Numerologic vorbind - am mai amintit despre importanta numelui pe care il purtam- numele de familie ne da "imaginea pe care o are societatea despre noi". Este "amprenta" pe care o lasam celorlalti. Femeile care se "simt" maritate dupa schimbarea numelui de familie sunt cele care fac cu adevarat o  schimbare in destinul propriu.
     Atunci cand femeia nu "se simte casatorita", nici nu face trecerea de la expresia lui " eu vreau,  eu fac, mie-mi trebuie, eu aleg, eu cred, eu sunt...." la expresia lui: "noi vrem, noi facem, noua ne trebuie, noi alegem, noi credem, noi suntem..."  . Nici la nivel mental si nici in exprimare. De aici nemultumiri -de neinteles -"vanarea de greseli", tensiuni.

      Va mai dura pentru omenire, pana sa ajunga la nivelul la care sa inteleaga ca pentru a forma o echipa in cuplu, pentru a realiza armonia in cuplu, pentru a armoniza energiile celor doua entitati, nu este necesar ca energia feminina sa fie asimilata celei masculine. Pentru a se realiza Principiul Vietii nu este necesar aceasta transformare. La nivelul actual de intelegere/ evolutie, principiul feminin trebuie sa fie asimilat de cel masculin pentru ca Doi sa devina Unul.
     Este cu adevarat o provocare si o adevarata lupta in ziua de astazi sa fii casatorit, sa traiesti intr-o casnicie. Este un inceput bun daca fiecare dintre cei doi ar alege sa aplice in viata de cuplu, macar UN  legamant toltec:" Sa nu faci presupuneri inutile".

Astept sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu