sâmbătă, 5 aprilie 2014

Relatia intima, un pacat?

     Va anunt inca de la inceput ca talentul meu la desen este  sub  medie dar stilizat, va voi prezenta un corp uman -desenat ca de un copil de 3 ani (!) - pentru a avea baza de lucru pentru o idee extrem de importanta si necesara noua.

     Se stie ca cele 7 chakre - centre energetice din medicina orientala - corespund celor 7 glande endocrine din medicina occidentala. Numaratoarea lor incepe de la baza coloanei si se termina in crestetul capului.
Daca imaginar, trecem o linie mediana  prin dreptul ombilicului -punctul unde se gaseste centrul de greutate al corpului, vom avea corpul impartit in doua parti egale.

         Apoi, formam tot imaginar, un triunghi cu varful in jos -in chakra 1 si baza data de marginea bazinului.
    Din chakra 7 formam un triunghi ce are  varful in sus si baza la nivelul umerilor.
    Daca "indoim" acest corp uman pe linia mediana de la nivelul ombilicului vom observa ca cele 2 triunghiuri se suprapun!  Si asa se savarseste ce spune inteleptul :" Ceea ce este Sus este identic cu ce este Jos." Ceea ce este dat de imaginea in oglinda a Macrocosmosului  (Universul) in Microcosmos (corpul uman). Hermes Trismegistus - "Cel de trei ori intelept"- este cel ce a spus acest lucru. Aveti o reprezentare a lui.

     Dar aceasta ne arata ca ceea ce consideram a fi un pacat, o rusine, un element de blamare si vinovatie -relatia sexuala - are incarcatura Divina. Oare intamplator medicina pune in acest loc -chakra 1- numele "osului sacru?" de la care se formeaza coloana vertebrala? De la care pleaca coloana vertebrala?  Nu cred. Pana acum s-a dovedit ca nimic nu este neimportant sau nesemnificativ in ceea ce priveste Omul.
Foarte bine este redata ideea in cartea "Simbolismul corpului uman" despre care v-am mai vorbit. Poate fi greu de inteles dar este plina de raspunsuri pe care la ora actuala le cautam.

      Atunci, intelegem de ce apar probleme de sanatate tip: fibroame, chisturi ovariene sau la barbati intalnim afectiuni ale prostatei. Asta nu ne arata ca energia sexuala nu este CORECT utilizata, CORECT directionata? Ori am folosit-o -cel putin asta ne arata evolutia omenirii pana in prezent - prin "neutilizare", prin  blocare, prin respingere, prin invinuire ca fiind ceva rusinos si pacatos pentru care voi plati! De fapt, s-a blocat, s-a limitat exprimarea Divinului din noi.

     Ori, in prezent s-a ajuns aproape la polul opus al utilizarii acestei energii - fara intelegerea puterii si importantei ei, prin desacralizarea ei, prin utilizarea in mod eronat/excesiv si primitiv. Gresita atitudine. Problemele de sanatate ce decurg din aceasta atitudine sunt tot de natura sexuala - boli cu transmitere sexuala, cancer.
    
     Nici una din atitudini nu este corecta. Dar asa cum pendulul nu poate atinge starea de echilibru decat DUPA ce atinge cele doua laturi extreme ale lui, nici omenirea nu putea si nu poate ajunge la un echilibru, la o armonie, pana nu-si cunostea cele doua fatete ale sale:  de prea putin sau de prea mult.

     Intre cele doua triunghiuri se formeaza din bazele lor, un patrulater. Reprezinta zona abdomenului cu  aparatul digestiv. In simbolistica este numita zona de "forja". Aici au loc transformarile, "arderile" emotiilor. Nu doar a mancarii fizice. Aici apar durerile de stomac in momentul in care nu acceptam o situatie prin care trecem. Aici se face trecerea de la triunghiul inferior la cel superior! In privinta emotiilor.

    Privind in acest mod corpul uman si relatia sexuala parca nu ma mai simt vinovat/vinovata daca simt si vreau sa exprim iubirea fata de partener si prin relatia sexuala.

     Pentru a vedea cat de importanta si cat de puternica este energia ce-si are originea in zona sacrala va mai dau doua motive: in aceasta zona isi gaseste locul si energia /forta Kundalini reprezentata ca un sarpe adormit. Orientalii spun ca odata trezit (forta pusa in miscare) omul atinge Iluminarea sau starea de Nirvana. Doar ca marele pericol este sa incerci sa faci acest lucru fara o pregatire in prealabil, fara a cunoaste puterea energiei Kundalini care poate face pe omul nepregatit sa-si piarda mintile.
     
     Al doilea motiv este un rezultat la care am ajuns in urma cautarilor mele in ale cunoasterii, prin conexiunile realizate. Relatia sexuala este extrem de importanta si pentru ca in timpul ei, femeia preia/primeste TOATE energiile emotionale ale barbatului. Se face un transfer direct.  De aceea, daca pentru femeie exista si starea de disconfort emotional numita stare premenstruala, se datoreste SI barbatului. Iar ciclul mentrual contine toxine energetice -de aceea este toxic sangele - de aceea se spune ca nu au voie femeile in biserica in aceasta perioada.  Parca se deschide calea unor noi subiecte, nu-i asa? Pe alta data...........


Astept sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7

5 comentarii:

  1. Întrebări:
    1. Cine spune că relaţia intimă este un păcat?
    2. Pe hârtie, lucrurile dau bine. Care este reprezentarea lor în realitate?
    3. Spre sfârşit, intrăm, clar, în subiectul religie. Unde se spune, că da...relaţia intimă este un păcat, în timpul postului. Şi dacă citim opere cu un caracter teolog mai propununţat, aflăm că în principiu, cam tot ce vine din nevoia trupului este un păcat. Prin urmare, iată dihotomia: orientalii ne învaţă că iluminarea (mântuirea) se atinge prin acceptare, creştinismul, prin negare.

    Ceea ce, mergînd pe firul logic al titlului, înţeleg că încercaţi să convingeţi un creştin că greşeşte, calea orientală fiind cea adevărată.

    Concluzie: unde îşi au locul slujbele de maslu şi preoţii în toată chestia asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Concluzie: De gresit, nu greseste nimeni. Decat......noi. De aceea, fiecare sa-si caute Calea. Izvorul este Unul singur. Drumurile sunt nenumarate. Doar cauta. Vei afla. Ti se va Revela.

    sapphires7

    RăspundețiȘtergere
  3. Înţeleg partea cu iubirea şi revelaţia, dar aţi ocolit răspunsul..şi ştiţi asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da. Dar pentru ca-mi respect cititorii si mai ales, pentru ca ma adresez unui numar si unor entitati necunoscute, nu vreau sa transform calea aceasta de comunicare in sectiune "intrebari si raspunsuri". S-ar crea un ....copac. Si.......n-am mai vedea......Cerul. Si stiti asta.

    sapphires7

    RăspundețiȘtergere
  5. Ştiu, ştiu....la fel cum ştiu că cerul se vede şi printre crengile copacului :D

    RăspundețiȘtergere