sâmbătă, 12 aprilie 2014

Grijile.....

     Am vorbit miercuri despre griji ca fiind unele din cele 7 emotii negative. Chiar exista? Chiar reprezinta o amenintare pentru sanatatea noastra?  Stresul - element /simptom / termen la moda in prezent, este acelasi lucru cu grijile? Si aici nu iau in calcul definitia data de DEX pentru cei doi termeni. Le analizez prin ochii omului care traieste asemenea sentimente fara sa aiba cunostinte tehnice despre ele.

     Si afirm ca aceste griji de care nu putem scapa - cu cat incercam mai mult folosind solutii rationale cu atat  ne afundam - le accentuam, le traim la intensitate  emotionala si psihica, uneori pana la paroxism. De aici si expresia " Am atatea griji ca-mi pierd mintile / ca simt ca-mi pierd mintile."
     Da, grijile -care nu sunt altceva decat ganduri pe care le traim in minte prin repetitie constanta si indelungata - ne apasa la nivel psihic prin incarcatura de vibratie joasa data de incapacitatea noastra de a gasi solutii la poblemele pe care le reprezinta. Iar mintea -intrucat este ca un calculator de o anumita memorie - nu este capabila sa gaseasca solutii la situatii necunoscute! Mintea daca nu are "programul" potrivit nu poate "citi' mesajul/problema  la care cauti rezolvare.   Mintea nu te duce decat  in aceleasi locuri -ca solutii - in care a mai fost si altcineva inaintea ta. Dar daca nu ai suficiente cunostinte /instrumente de intelegere , ea -mintea- nu-ti poate da un raspuns corect la situatia/problema ta de viata.

    De aceea, cea care -ti poate da ajutorul cautat este si ramane INTUITIA. Sufletul se manifesta prin intermediul ei. Iar sufletul are solutia de la Divinul ce exista in noi si care, astfel, cunoaste problema noastra din TOATE perspectivele pe care le implica. De aceea, a "lasa grijile in seama lui Dumnezeu" este cel mai intelept lucru ce-l putem face. Poti spune in mainile Mintii Universale, a Creatorului ori a Divinitatii, a Profetului, ce fel ati numit pentru voi pe Cel ce guverneaza peste toti si toate, nu are relevanta. Va adresati asa cum vi-L faceti sa fie familiar. Pentru a nu va teme de El. 
    Personal cand am multe de rezolvat intr-o zi -se prefigureaza o zi incarcata -  spun:" Doamne, maine am de facut ..a...b.....c.....Tu stii ce trebuie sa fac si  stii ce trebuie sa se intample. Doamne, faca-se Voia Ta." Veti vedea cum ziua  se desfasoara in cu totul alta maniera  fata  de cea la care v-ati gandit voi. Incomparabil! Suna cineva si  anuleaza o intalnire programand-o intr-un alt moment care pe voi va avantajeaza mai mult; sau apare o alta persoana care va ajuta sa obtineti ceva pentru care erati pregatit sufleteste sa cheltuiti mai mult sau....tot atatea solutii INEDITE cate probleme aveti.  Dar fara griji /ingrijorare.

    Cand Mantuitorul a spus :"Cautati Imparatia lui Dumnezeu si toate vi se vor da voua", nu au fost cuvinte fara sustinere si nici nu se refera la Imparatia dintr-un spatiu necunoscut. Se refera la Imparatia din tine, la Divinul ce salasuieste in tine, la care apeland, primesti tot ce-ti trebuie tocmai pentru ca ai  realizat conexiunea cu El. Nu mai cauti in afara ceea ce ai nevoie. Cauti inauntru si PRIMESTI din afara.
Va rog sa va opriti si sa cititi ultimele doua idei cu atentie, patrunzand  continutul lor. Incercati sa nu le tratati cu usurinta. Mult, mult va vor fi de folos.

     Personal, daca ceea ce fac poate ajuta ca un om sa nu devina pacient, consider ca mi-am indeplinit misiunea. Iar cele scrise mai sus va poate ajuta sa nu deveniti pacienti sau nici macar consumatori de sedative -oricat de "usoare" le considerati.

     Pentru ca mai sunt trei zile pana la Luna Plina, va reamintesc ca sunt momente favovabile de a ne descatusa de emotii dureroase, de regrete, nemultumiri. Luna ca astru ce guverneaza emotiile si ne influenteaza pe noi asa cum influenteza mareele -vezi imaginea- in aceste zile ne sustine in acest demers de purificare. Sunt ultimele zile inainte de Paste, iar pe 15 aprilie are loc fenomenul de Luna Plina. Urmeaza o perioada de doua saptamani pana la Luna Noua - punct in care am realizat Trecerea/Pastele si ne-am innoit in noile energii.
          Folositi tot ceea ce Universul va da in ajutor si astfel, in aceste zile, aveti ocazia de a elibera nu doar emotiile ce va otravesc corpul dar si grijile de la nivel mental, asa incat, sa aveti puterea de a va bucura de sarbatoarea ce vine si nu sa va simtiti coplesiti de viata.
      
     Astept sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu