marți, 15 aprilie 2014

Cei 7 ani de acasa- parta a doua

     Orice copil este o binecuvantare. Asa spun  cei ce devin parinti, o spun cartile sfinte - oricum s-ar numi ele.  Sigur ca  motivul este foarte diferit de la institutie sau persoana la alta institutie sau alta persoana. 

   Si totusi. Nu putem ignora doua aspecte majore ale  societatii -cel putin romanesti,  dar nu este  singulara  situatia -  ca dupa anul 2000 copiii care s-au nascut parca se diferentiaza  mult de cei dinaintea  lui 2000. Mai precis - este o observatie  personala - dupa Eclipsa de Soare din 1999, lucrurile nu mai sunt.....cum au fost. 
    Se nasc copii  deosebit de inteligenti sau extrem de sensibili,  de iubitori; sau, a doua categorie,  sunt copii inclusi in categoria celor cu autism, cu ADHD sau sindrom Down sau la care de foarte mici se manifesta cate o afectiune cronica /dura/ implacabila.
    Se vorbeste despre copii indigo, copii de cristal, copii stelari. Oare este o simpla intamplare? Nu cred. Dar atunci acesti copii, pentru a rezista in acest plan, nu au nevoie si de o ingrijire pe masura? Si nu ma refer  primul rand la alimentatie sau haine. La ingrijire sufleteasca, La confortul psihic si emotional. 

    Ii spuneam prietenei mele -cea cu copilul de 3 ani - ca Dumnezeu i-a dat cea mai mare comoara pe care ar fi putut-o avea intr-o viata. Si de va fi sa dea socoteala pentru ceva  cand va pleca din aceasta lume, va fi intrebata cum s-a ocupat de sufletul care i s-a dat in grija? Nu cate  case a ridicat, cate slujbe a schimbat ori cate masini a cumparat. Cum a ajutat un suflet abia intrupat sa se adapteze, sa evolueze  si sa se exprime din punct de vedere spiritual. Cum? l-a ajutat sa creasca sufleteste?

     Copil - parinte, este o relatie bilaterala de sustinere reciproca in vederea dezvoltarii spirituale. Copilul creste datorita educatiei parintilor -cat? si cum? dezvolta parintii potentialul cu care A VENIT copilul -  parintii cresc datorita incercarilor la care ii supune copilul. Incepand cu noptile in care bebelus fiind, face febra si mama alearga -la propriu - la spital cu el in brate. Cat modeleaza sufletul o emotie de ingrijorare a mamei fata de copil, nu o face  toate sesiunile adunate  in 3 ani de facultate!
    De aceea este important ce? se pune in sufletul unui copil in primii 7 ani. Este un senzitiv. Simte, absoarbe, acumuleaza tot ce primeste din exterior: cuvinte, priviri, atitudini, gesturi, sentimente, emotii. Intalnesc la consilierea realizata pentru adulti, emotii si dureri ale celui ce a fost copilul de 3 4 ani sau 6-7. Pe adultii de  42-45 de ani -dar si pe tineri de 26-28 de ani - ii invat sa stearga  din memoria  afectiva cuvinte aruncate la intamplare de tata sau mama si care au devenit cremene in sufletul de acum.

      Uitati-va in jurul vostru, priviti cat de  abatuta, fara viata, fara vlaga, fara stralucire, este privirea oamenilor pe strada. Priviti la cat de lipsiti de bucurie. de emotie, sunt si adultii si tinerii. 
      Cel putin daca ne-am analiza corpul uman si-am trece in revista CATE este in stare sa faca, ne-ar dispare  nemultumirea. Cand am realiza ca este capabil SINGUR - nu are un buton on/off sa functioneze - sa respire, sa filtreze aerul pe care il inspira; sa digere mancare pe care o inghite; sa pulseze inima in doi timpi; sa circule  sangele in doua  sensuri -legate intre ele dar fara sa se suprapuna - sa anunte niste celule cand intra un intrus in el, etc. am constata la cat de important este pentru mine. Fara el, nu m apot bucura, nu pot merge, nu pot rade, nu pot plange, nu pot imbratisa, nu pot  multe lucruri sa fac. 
      Poate cu asta ar trebui sa inceapa in educatia lor parintii: cu a arata copilului ce minune a Creatiei este corpul uman. Si ce minune este el copilul, al carui suflet salasluieste in acest corp.


In Saptamana Mare, cat de mult suntem capabili sa ACCEPTAM  pe ceilalti care nu fac parte dintre cei multi. Asemeni lui Freddie Mercury.
    Iar maine, la intalnirea de la ora 17.30, vom vorbi despre ...indiferenta si  iubirea  de arginti.

 Astept sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu