sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Vocea corpului meu

     Se vorbeste despre "ce trebuie" sa facem,  "ce spune biserica(?!?)" sa facem, " ce spune mama/tata" sa facem, incat NU MAI STIM cu adevarat NOI ce  vrem sa facem?
     Stiind ca acest corp fizic de care avem- sau nu-  grija, pe care il ingrijim (corect!) sau nu, pe care il ascultam -sau nu- ne da toate informatiile de care avem nevoie pentru a ne fi bine, am putea incepe cu el. Dar cu adevarat BINE. Mai mult, invatand sa-l ascultam, el ne invata sa fim sinceri. Sa exprimam si sa traim Adevarul.
     Cum asta? Ne spune cand vrea supa. Sau o ciorba acra. Ori vrea o salata  cu multa ceapa verde si marar. Sau vrea o friptura. Ori vrea sa bea ceva cald. Ori sa doarma. Sau vrea sa "mearga". Vrea in aer liber. Sau sa faca o baie. Ori simte nevoia sa asculte muzica. Multumirea sufleteasca hraneste si corpul fizic. Sau sa manance o prajitura. Cate din cele expuse  le satisfaceti corpului? Sau cand ne oprim pentru ca am mancat prea mult? "Dar nu ma pot abtine".  Sau am baut peste limita suportabilitatii stomacului. Desi stiu ca va urma o zi/ noapte de cosmar- greata, ameteala, durere de cap. Sunt astea CHIAR necesare? Urmeaza vizitele la doctor, bani cheltuiti, timp consumat printre cabinete, indoieli, incertitudini, suferinta, asteptari. Cat putem evita din toate astea? Mult. Foarte mult. Si 80%. Dar.....
     Expresia " Drumul pe Luna a inceput cu un pas" se aplica si-n acest caz. N-avem motive  sa asteptam  azi/acum, sa ascultam integral/constant si permanent de  glasul corpului. Insa, putem sa ne propunem. Sa avem in intentie. Dupa primele rezultate -vizibile intotdeauna!- vom face asta  tot mai des si constient.  
     Incepeti de acum. La inceput de an. Mintea abia asteapta sa i se dea o comanda ce reprezinta ordonare/planificare/control. Nu este asta cea mai mare dorinta a mintii? Sa controleze? Folositi-o in avantajul vostru. Dati-i ce comanda doriti. Aveti grija insa,  ca ea executa EXACT tot ce-i spuneti  sa faca.

Atunci, CINE STIE MAI BINE DE CAT NOI ce ne trebuie?!?

Putem invata de la cei mai mici decat noi..................

Asetpt sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.


sapphires7




     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu