joi, 30 ianuarie 2014

Emotia si apa

     In luna noiembrie 2013 cand predam in cadrul unei  ore de biochimie despre pH-ul apei si  rolul apei in organism, le spuneam elevilor ca   un procent de 60-65% il reprezinta apa, dand un tabel cu organe/lichide si procentul de apa ce-l contin. Stiati ca si dintii contin apa? Mai exact: smaltul contine 0,1% iar dentina contine 0,5% din  apa totala a organismului. Dar ca muschii contin 50% din apa totala din organism, stiati? La aceste  date va rog sa va ganditi atunci cand  intentionati sa incepeti o cura de slabire.

      Tot atunci le spuneam si le prezentam imagini din cartea lui Masaru Emoto- "Mesajele ascunse din apa". O gasiti de cumparat. Merita. Fotografiile  ce compun cartea reflecta structura cristaleleor de apa in  functie de  informatiile ce i se transmit. Omul de stiinta japonez, a demonstrat cum apa ne influenteaza viata, datorita a tot ceea ce gandim, simtim, traim. A fotografiat  mostre de apa din lacuri din Australia, din  mlastini, apa aflata in pahar si careia i s-a spus in diverse limbi -" Te iubesc" sau i s-a transmis "Te urasc" ori langa un pahar cu apa a lasat sa se auda muzica de Mozart sau Vivaldi dar si de o trupa de heavy metal. 

     Despre cum influenteaza emotiile mamei dezvoltarea fatului, voi vorbi cu alta ocazie. Pentru ca el,  copilul nenascut, simte, traieste, fiecare emotie a mamei. Sta in mediu "acvatic". Dar este alt subiect.

     Vreau sa redau cateva citate dintr-o recenzie a cartii, realizata de editura "Adevar Divin". Cuvintele mele ar fi de prisos. Sper ca cele citite sa va  faca sa priviti apa pe care o beti dar si pe voi insiva, cu adanc respect si grija pentru ceea ce sunteti.

Înteleg ca unii oamenii nu constientizeaza semnificatia cuvântului sau conceptului de Dumnezeu. Subiectul principal al acestei carti este apa. Cu cât vei întelege mai mult apa, cu atât îti va fi mai greu sa negi existenta unui Dumnezeu. Mi-ar placea sa meditezi asupra simtirilor tale legate de acest subiect în timp ce privesti la fotografiile cristalelor ce le vei descoperi în aceasta carte. 

Ceea ce stii cu inima ta ca se poate, este într-adevar posibil. Vointa noastra face sa se poata. Ceea ce ne imaginam în mintea noastra devine lumea noastra. Acesta este doar unul din nenumaratele lucruri pe care le-am învatat de la apa. 

Fiecare dintre noi are puterea magica de a schimba lumea. Cu totii am fost înzestrati de catre Dumnezeu cu puterea de a crea. Daca ne folosim la maximum de aceasta putere, vom putea schimba lumea într-o singura clipa. Actiunea de a rosti cuvinte are aceasta putere, pentru ca cuvintele sunt o expresie a sufletului. 

Apa, oglindind fidel constiinta si sufletul, are un mesaj pentru umanitate: lumea este unita prin iubire si recunostinta. Cuvintele iubire si recunostinta alcatuiesc principiile fundamentale în cadrul legilor naturii si ale fenomenului vietii; ele produc cel mai frumos cristal dintre toate si se înfatiseaza într-un mod unic. 

Aveti alaturat un videoclip ce prezinta  fragmente din carte. 





Astept sa ne Re-Intalnim In Sfera Iubirii


sapphires7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu