joi, 9 ianuarie 2014

Semnificatia icoanei Sf. Ioan Botezatorul

      La postarea despre Sfantul Ioan, am intrebat daca va spune ceva faptul ca Sfantul este reprezentat cu propriul cap pe o tipsie. Pentru ca m-a sunat un prieten sa intrebe semnificatia, voi raspunde aici. Cei care o cunosc, ii rog sa ma ierte daca-i plictisesc. Cei ce considera  ca jignesc prin ceea ce scriu, ii rog si pe ei  sa ma ierte ca nu sunt de acord cu ei si anunt ca nu voi raspunde la posibilele polemici.
         Chiar daca direct, biserica, nu accepta/nu vorbeste despre fenomenul de reincarnare, citind si alte surse antropozofice sau traduceri ale bibliei din ebraica veche, veti gasi clar vorbindu-se de reincarnare. Se poate intelege bine acest lucru si daca cititi cu atentie chiar Noul Testament, asa cum il stim. Si vom gasi acolo -desi termenul in sine nu este folosit - date/ indicii clare asupra reincarnarii. 
     Fara pretentia unei lectii de teologie, in Evanghelia dupa Ioan, cand lumea il intreaba pe Ioan Botezatorul: "Cine esti? Esti Ilie? Esti tu Proorocul?"(cap.1.21), intelegem ca il credeau ca fiind Ilie Prororocul. Cum altfel, daca nu ar fi acceptat reincarnarea? Cum ar fi fost altfel, omul din fata lor, un om ce a trait cu secole inainte?
      Si acum sa ne intoarcem la istorie. Despre Ilie Proorocul se vorbeste  in Vechiul Testament, deci cu mult inainte de  venirea lui Iisus in lume. In acea perioada oamenii se inchinau zeilor, iar in satul in care locuia si Ilie, se inchinau  zeului Baal. Aduceau jertfe  in animale sau in cazuri deosebite si in oameni. Au venit ani de seceta. Preotii zeului il invocau, dar fara rezultat. Ilie le spunea sa se inchine Unuia singur Dumnezeu si nu zeului Baal. N-au vrut. Au sacrificat vitei, dar ploaia tot  nu a venit. Erau 7 ani deja de cand nu a dat strop de ploaie.

     Ilie le-a cerut preotilor sa accepte ca el sa se roage lui Dumnezeu pentru a opri seceta, si daca Dumnezeu ii asculta rugaciunea, ei sa recunoasca pe Dumnezeu ca singurul Dumnezeu adevarat si sa se inchine Lui. Nu zeului Baal.
     Preotii au acceptat, iar Ilie a cerut ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca de secata deja mureau oameni, nu doar animale.
     Ploaia a venit, intreg satul a fost salvat. Ilie despre care se spune ca era o fire impetuoasa, apriga, dupa ce a venit ploaia, pentru ca preotii nu au ascultat de la inceputde el, le-a taiat capetele tuturor. 
      Dar pentru ca Legea Divina are ea propria masura, nu o faci tu ca om -chiar foarte iubit de Dumnezeu- pentru ca si-a "depasit atributiile", Ilie dupa moarte a fost reincarnat in Ioan Botezatorul. Asta  pentru a-si incheiea misiunea de a aduce la credinta adevarata pe oameni - a botezat cu apa in Numele lui Iisus anuntand venirea Lui- dar si pentru a-si incheia karma. Si a murit prin taierea capului. Icoana arata ca el stia ce urma sa se intample si de ce a venit atunci pe pamant. 
     Pentru date suplimentare va recomand " Evanghelia a cincea"' si  "Evanghelia eseniana"  ale lui Rudolf Steiner. Si Biblia, Noul Testament, citit cu atentie.



     Astept sa ne re-Intalnim In Sfera Iubirii.

sapphires7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu