duminică, 24 mai 2015

Despre umilinta sau.....iubire?

      In ultima postare va invitam sa va ganditi la semnificatia gestului Mantuitorului de a spala picioarele ucenicului.

      Poate unii ati aflat raspunsul, altii poate nu. Pentru ca subiectul este cu atat mai actual cu cat constatam si observam schimbarile din jurul nostru, vreau sa-l detaliez.

     Toate cele patru mari religii ale omenirii vorbesc despre sentimentul de iubire ca despre cel mai important sentiment. Despre lectia iubirii ca lectie karmica se spune ca este cea mai grea. Sa stiti ca este! Ganditi-va doar la framantarile voastre cand aveti o casnicie fericita, echilibrata, binecuvantata si cu un copil sau doi, iar in aceasta armonie apare furia unei pasiuni, a unui sentiment de iubire pentru o persoana pe care  abia ati cunoscut-o. Sau o stiti de cativa ani-n-a fost nici un flirt intre timp- dar la un moment dat constatati ca nu puteti controla ceea ce simtiti pentru ea/el.


       Daca nu iei in clcul faptul ca intalnirea poater fi o intalnire karmica in care unul din voi- sau amandoi!-aveti datorii unul fata de altul si nu acceptati ideea ca aceasta viata nu este prima voastra incarnare pe pamant, subiectul se va rezolva cu mare greutate, cu mare suferinta si poate, cu multe pierderi.  Facand rugaciunea de iertare de ambele parti, daruind dragostea ce-o simtiti pentru acea persoana, catre Dumnezeu/Divinitate/ Creator, acceptand ca odata, candva, ati gresit fata de ea, veti putea rezolva cu mult mai putine ....pierderi acest subiect. In nici un caz nu se va reusi prin atitudinea de ignorare, incercare de a ingropa sentimentul sau de respingere. Forta lui este prea mare pentru puterea umana. Pentru ca este din Iubirea ce intretine si tine Totul la un loc. Este cum ati incerca sa va masurati puterile cu energia unui taifun sau a unui meteorit.

      Si totusi, ea, iubirea, sterge cel mai usor si cel mai repede orice karma. Iubirea pura. Dezinteresata. Sau mai corect spus, interesata doar de binele persoanei iubite. Arde. Curata prin ardere o karma. Energia karmei este anulata de energia iubirii.

      Mantuitorul cand a spus : "Iubiti-va unul pe altul  asa cum Eu v-am iubit", ne-a lasat in acelasi timp ca mostenire si un important instrument de lucru si de rezolvare a problemelor personale, extrem de puternic. Iubirea. Gestul Sau de a spala picioarele cuiva mai mic decat tine, gest facut din DRAGOSTE si nu din frica/ipocrizie/teatralitate sau laudarosenie, gest manifestand umilinta, arata ca din dragoste adevarata, faci lucruri pe care in mod obisnuit nu le-ai face. Dar iubirea ce-o simti pentru acel om, transforma un gest altfel  umilitor,  intr-un gest de inalta recunostinta, veneratie, adorare. Il TRANSMUTA. Un asemenea sentiment de dragoste deschisa, neconditionata, trait fata de un un prieten, sot, copil, animal, poate sterge o karma acumulata in alte sau alta viata sau chiar din aceasta viata. Din iubire pentru noi a putut El sa exprime un asemenea gest.

      Scena spalarii picioarelor redata de Isus Hristos, semnificatia ei, o regasim doar  in credinta crestin-ortodoxa. Este Cheia directa si adevarata catre treapta superioara de evolutie si catre Adevar. Pentru ca ea este Calea traita prin Adevar si care duce la Viata. Altfel spus, Iubirea simtita, traita pentru cineva-mai ales in conditii vitrege, de renuntare la tine pentru a-i fi bine omului iubit- este cheia ce ne duce catre Acasa. Catre Spiritul din care am fost creati. Iubirea aceasta nu poate fi traita decat in conditiile manifestate de Adevar. Adica, in mod curat, deschis. Si toate astea ne arata drumul catre a ajunge Acasa. La origini.

        OSHO spunea ca :" Cel mai mare dar pe care-l poti face persoanei iubite este s-o lasi libera." Adica, sa fie ea insisi. Ganditi-va cata libertate exista in gandurile, gesturile, vorbele voastre fata de omul iubit. Cata libertate interioara ii permiteti sa aiba. Asa veti constata daca il iubiti cu adevarat.

Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.
sapphires7






        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu