sâmbătă, 8 martie 2014

Pentru 8 Martie

Subiectul ales pentru astazi mi-a fost propus de prietena mea - mama copilului pentru care am invocat ingerii sa -l  aseze in pat fara sa-l trezeasca. Mi-a propus sa scriu despre ce inseamna sa fii femeie. Ce nu stiu? sau ce nu fac? tinerele -si nu numai - intr-o relatie de cuplu.

     Si am sa plec de la caz concret. Cuplu de tineri casatoriti de aproape 4 ani. Varsta lor- 35 de ani fiecare. Dupa 4 ani de casnicie nu poti spune ca esti obosit, plictisit, satul de probleme si discutii, rutinat in relatie si cu focul pasiunii stins. Nu. Dar poti spune ca esti indiferent, relaxat pe principiul : "este langa mine, suntem o familie, e in regula". Fara sa iei in calcul ca cel de langa tine este o fiinta omeneasca, ce are emotii si sentimente, ce are pareri/opinii personale, ca interior este o energie ce se cheama IUBIRE, pe care o resimte ca sentiment, dar daca nu este intretinut, hranit, dezvoltat, se estompeaza. Ii piere stralucirea. Se ascunde. Si dispare odata cu ea...lumina. Stralucirea din ochi, vivacitatea, "nervul" personal, pasiunea in plan fizic.

      Si astea, doar pentru ca femeia considera ca ESTE SUFICIENT daca face mancare -mai bine sau mai putin bine dar exista varianta "mama" ori "restaurant" - ii pune rufele la spalat -nu mai spala de mana ea- calca,  are grija -foarte bine- de copil, se mai ingrijeste de ea ca femeie -un machiaj, o manichiura, un accesoriu la imbracaminte -si cam atat. Dar pe EL, omul de alaturi il considera ...al ei. Este acolo. Nu-l cicaleste, nu-l interogheaza, il lasa la meci cu prietenii, nu-i face observatie daca bea doua beri intr-o zi. Chiar daca acasa.  Ce-ar avea sa-i reproseze? Chiar asa. Ce-ar fi de reprosat? 

     Nimic. Doar lipsa de atentie. Doar caldura degajata din gesturile mici si pline de caldura. Cele care fac un foc stins sa arda cu valvataie. Zambetul candid, mersul felin, ocheade aruncate cu subinteles, atingerile  fine, subtile, ale umerilor lui atunci cand ii pune in fata farfuria cu ciorba (credeti ca papilele gustative  ar mai avea vreo sansa in fata  tremoltului inimii cand ea l-a atins asa, in treacat?!) Sau cand el este incordat/concentrat/preocupat de hartiile de la birou si amorteste pe scaun fata calculatorului si vine sa-l cheme la masa aplecandu-se  usor la urechea lui, soptindu-i:"ce faci tu pui? hai sa faci o pauza cat mananci. ai nevoie". Sau: "ce face un omulet harnic? nu-si ia cateva minute liber?" si-l mangaie usor pe tampla/crestet sau  isi atinge obrazul de  obrazul lui. Sau pur si simplu, nu spune nimic dar ii aduce un pahar cu ....orice, il  aseaza usor pe masa, si la plecare il mangaie usor pe cap. Isi  trece mana prin parul lui. Incercati si vedeti efectul. Femeile asiatice invata la scoala arta........seductiei. Si nu in modul vulgar. Invata sa ofere iubire.  Echilibru. Caldura. Pentru a primi atentie, protectie, stabilitate. Si iubire.

      Gesturile acestea fac/valoreaza mai mult decat o relatie de sex. Pentru ca le faci cu traire interioara si....conduc si la o relatie -reusita!- sexuala. Invers nu. Ganditi-va cat de des va plangeti voi femeile ca barbatul din viata voastra nu este ...atent, tandru cu voi. Ca nu va mangaie, nu va alinta. Ca ar valora mai mult decat o relatie sexuala. Tocmai. Incercati sa faceti voi asemenea gesturi in viata de zi cu zi si veti vedea ca si ei vor oferi asemenea gesturi.....exact in momentele dorite de voi. Anatol Basarab afirma intr-un interviu televizat: "Femeile au uitat ce putere le-a dat Dumnezeu". Si are dreptate. Este timpul -la propriu- sa ne revendicam aceasta putere. Reprezinta sansa ca rasa umana sa se indrepte catre evolutie si nu catre distrugere. 

       Invatati-va fetele sa FIE femei. FITI voi femei. Intrebati, invatati, documentati-va, dar mai ales,  ascultati-va intuitia.

  Cautati pe net filme din anii "30. Gen "Casablanca". Veti intelege ce spun. Vedeti "Pe aripile vantului". Faceti comparatie intre manifestarea/ atitudinea lui Scarlett si a lui Melanie. Veti intelege. 


      Priviti atitudinea Larei Fabian din videoclipul de mai jos. Simtiti ce transmite. Priviti feminitatea pe care o degaja.


        La multi ani, Femeie! tu ce esti o Binecuvantare a Creatorului!




      Astept sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.

                       sapphires7
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu