marți, 4 august 2015

Pe ce ne concentram viata?

 
      Peste tot -in media scrisa, vorbita, televizata- se scoate in evidenta prin repetitie, despre ce catastrofe urmeaza sa atinga pamantul. Peste tot se scoate in evidenta cat de multe nenorociri se vor abate asupra oamenilor, asupra pamantului.
 
       Ce este nou in asta? De sute de ani omenirea traieste catastrofe, nenorociri naturale sau provocate de ea: razboaie, cotropiri, ucideri in masa- de oameni, animale sau flora-crearea de false crize, etc. Si-o mai face inca. Inca mai mor oamenii cu sutele, inca pace nu exista pe pamant-desi fiecare pretendenta la titlul de Miss Univers afirma ca scopul obtinerii titlului de frumuste este sa "aduca pacea pe pamant"(?)
 
      Atunci, cat s-au schimbat datele omenirii de acum, fata de cea de pe timpul Rastignirii Mantuitorului?
 
       Cat de mult s-a schimbat mentalitatea oamenilor in ceea ce priveste semenul de langa tine, relatia de  vecinatate, de apartenenta la un grup, criteriile pe baza carora se realizeaza o casatorie, etc?. Chiar credeti ca s-au schimbat? Poate ca da. In privinta intaririi, a accentuarii aspectului negativ. Unele poate s-au diminuat. Mult prea putin.
 
       Ce observam - sau ar trebui s-o facem- este ca intr-adevar, tiparele de comportament, de gandire, de actiune, nu mai duc la acelasi rezultat cu care eram obisnuiti, sau, chiar tiparul in sine nu se mai poate aplica. Si totusi, multi dintre noi se incapataneaza sa-l aplice pe cel cunoscut.
 
      Exemplu: "Am muncit o viata intreaga. Am dreptul sa stau aici, e domeniu public, nu vreau sa plec. Am dreptul sa joc table aici." Da. Dar si copiii de 3-5 ani au dreptul sa se joace pe acelasi domeniu public. Cine poate da exemplu de respect pentru semenul sau dintre cei doi? Cine are autoritatea s-o faca?  Care dintre ei?
 
       Sau :"Nu ma intereseaza cat costa. Vreau cea mai buna masa pentru baiatul meu. Iar daca nu te misti mai repede, s-ar putea sa te misti doar pe afara de restaurant." Fara comentarii.
 
       Revenind. Da, pamantul sufera. Da, Natura se echilibreaza. A se citi "se razbuna". Asa arata pentru noi. Da, actiunile noastre ne pot pierde. Da, NIMENI altcineva nu este raspunzator. N-am spus vinovat. Da, banii nu pot fi moneda de schimb pentru elementele naturii, pentru taifunuri, pentru inundatii, pentru cutremure, pentru incendii, pentru invazii de insecte, pentru cancer, hepatite sau malarie.
 
      Da, creierul are puterea masurata in Volti cat o locomotiva de tren. Da, gandul are frecventa si de aceea este transmisibil prin eter si atinge orice frecventa similara.
 
       Da, un grup de ganduri de aceeasi frecventa pot modifica si elementele naturii. Vezi rugaciunea pentru Ingerul Pamantului si stirile de la tv de a doua zi. Vezi reclama  firmei din Italia ce poate face vremea buna pentru o nunta de vis...
 
      Atunci: Pentru ce ne concentram pe ceea ce poate deveni cosmarul omenirii, durerea si blestemul ei? Pentru ce urmarim infometati de senzational si comentam la cafea, la sueta, stirile care ma anunta ca  zilele mele sunt numerate pe acest pamant?
 
    Pentru ce am uitat ca orice tratat de astrologie spune ca " Astrele pre-dispun DAR omul dispune."
 
      Imaginati-va ca respirati Aerul Pacii. Ca beti din Izvorul Pacii. Ca puneti talpa piciorului pe Pamantul Pacii. Pacea va fi cea care va va ordona gandurile si va sterge pe cele care nu pot rezista in perimetrul ei.
 
      Nu este doar un exercitiu de gandire pozitiva. Este deschiderea unei usi interioare ce exista in fiecare dintre noi.
 
 
Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.
 
sapphires7
 
                            
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu