duminică, 29 martie 2015

Varsta de 25-35 de ani

        De ce am ales -cand am initiat blogul- sa ma adresez in primul rand tinerilor cu varsta cuprinsa intre 25-35 de ani? Daca as  spune ca am ales in mod constient, as minti. Am ales INTUITIV. Asa mi-a spus mie glasul interior. Pe parcursul timpului, am  "decodificat" alegerea. Va impartasesc aceasta intelegere.

    Se stie ca o data la 7 ani intreg corpul uman se regenereaza. Integral. Nu mai este o informatie noua. O data la 7 ani devenim...."noi". Fiecare organ are perioada proprie de regenerare celulara. Asta pentru ca toate celulele corpului se regenereaza integral o data la 7 ani. Cel mai rapid se refac cele de la nivelul retinei. In 24 de ore. Globulele rosii se refac o data la 4 luni. Oare legea, intamplator cere ca donarea de sange pentru femei sa se faca la minim 120 de zile iar pentru barbati  la minim 70?

       Spre exemplu plamanii, se regenereaza o data la 2-3 saptamani. Celulele tesutului alveolar se refac mai  greu-in aproximativ un an. Dar celulele de la suprafata plamanului se refac in 2-3 saptamani. In cazul unei afectiuni ale alveolelor, procesul este mult ingreunat, daca nu chiar stagnat.

      Oricare dintre organele noastre se reface intr-o anumita perioada de timp. De aceea si putem CERE organismului, unui anumit organ afectat, sa lucreze. Sa-si stimuleze capacitatea de refacere. De aceea cand ii vorbim unui organ bolnav, el NE INTELEGE. Intelege vibratia cuvintelor noastre. Si actioneaza ca atare.
        La fel astrele ne influenteaza cate o perioada din viata, mai concret tot o  durata de 7 ani. Astfel, intre varsta de 14-21 ani suntem influentati de Venus. Sunt primele inmuguriri ale dragostei in sufletul nostru. Primele semne de afectiune si primele  deceptii.

       Intre 21-28 de ani, suntem influentati de Marte. El este prin definitie un razboinic. Este cel ce da disciplina actiunilor noastre dar si dezordine, furie, raspunsuri aprige fizic. Dar ne modeleaza partea fizica asa cum Venus ne modeleaza  emotionalul.

     Intre 28-35 de ani suntem influentati de Mercur. Este perioada in care acumulam si exprimam mentalul personal prin incheierea studiilor sau extinderea lor prin doctorat/masterat/postuniversitare ori prin accederea la functii de conducere-sef de birou/departament, etc. Este perioada expansiunii mintii prin manifestarea in viata personala. Perioada in care incepem si dezvoltam o afacere-guverneaza si actiunile practice si de afaceri- orice actiune aducatoare de profit.

      Cum vorbim de un om, de un complex fizic-emotional-mental, nu putem sa delimitam la milimetru momentul incheierii influentei unui astru, si inceperea altei influente. Este un proces  concret-exact dar si tranzitoriu in acelasi timp.

       Cum generatia de 25-35 de ani a crescut ca varsta a copilariei in anii total dezorientati ai umanitatii, nu prea au avut ghidaje puternice si clare in acelasi timp. Insasi parintii lor treceau prin perioada de  transformare sau doar schimbare, dar sigur de adaptare la noile conditii social-economico-politice si la noile vremi. Cu atat mai mult, in perioada de pre-adolescenta nu au avut sustinere prea buna din partea timpului pe care il traiau si nici din partea parintilor care s-au trezit cu noi informatii care nu mai corespundeau  cu ceea ce stiau la randul lor de la parinti. Si atunci, s-au axat si au sustinut dezvoltarea mentala inca de la varste  fragede-13-14 ani, perioada necesara pentru a intra la un liceu bun, pentru a le creste sansa absolvirii unei facultati bune. S-a hranit prea mult si prea  de timpuriu o latura a dezvoltarii umane, in detrimentul sau a proastei utilizari a altor laturi. De latura afectiva, necesara in special la 18-21 de ani, nu prea s-a  ocupat nimeni. Au lasat  ca influentele lui Marte sa se manifeste haotic. Fara o baza de caldura. De iubire. O baza data de Venus. 

         Naturalul, Firescul, isi cere dreptul la exprimare fie ca stim acest lucru, fie ca nu. Sarind etape de viata sau ignorandu-le, nu inseamna ca ele nu cer sa fie exprimate. Pentru ca fac parte din viata noastra. Iar Vietii, Procesului Vietii, nu-i pasa ca noi n-am invatat lectia iubirii si a acceptarii pana la 21 de ani. Nu-i pasa ca n-am invatat ca feminitatea este  un aspect al Vietii si trebuie exprimat corect. La 30 de ani realizam ca  suntem pusi in postura de a invata, de a afla, de a exprima compasiunea, acceptarea, intelegerea, renuntarea, armonia, echilibrul, frumosul. Si nu impunerea, solicitarea, cererea, dorinta, agresiunea, reprosul.

         De aceea, varsta de 25-35 de ani are nevoie de un ghidaj bun si pe termen lung, dar nu mai lung de varsta de 42 de ani, pentru a putea sa beneficieze de sustinerea lui Saturn. Si mai ales, pentru a putea sa se afle sub protectia lui Jupiter, cel ce da recunoastere sociala, imagine si  bunastare.

                                                                   Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.
sapphires7


Un comentariu:

  1. Pe hârtie dau calculele astea cu perioadele. Dar dacă m-aţi întreba pe mine, aş spune că în natură, viaţa curge după nişte criterii care ţin mai mult de social, nu de persoană. Faci ce se poate, când se poate şi când ai ocazia, nu după cum se aliniază planetele pe cer. C-apoi dacă era după planete şi horoscop...eu, cel puţin, trebuia să fiu vreun maharajah prin India, ca să-i fac concurenţă cu produse electronice lui Bill Gates cu produse electronice.

    Dar nu mă întrebaţi şi nu spun nimic.

    RăspundețiȘtergere