marți, 3 martie 2015

Despre bani in viata noastra si relatia cu ei

      Fie ca acceptam fie ca nu, toate lucrurile in acest Univers se petrec intr-o ordine deplina. Vorbeam astazi cu o tanara stabilita de 4 ani in Germania si care fiind intr-un impas, spunand "Doamne, nu mai pot!",considera-ca cei mai multi dintre noi- ca Dumnezeu, in mare milostivirea Sa, in compasiunea Sa, ii va lua povara.

       Din ceea ce am observat eu ca procese desfasurate in viata oamenilor, Lucrarea Divina, Lucrarea lui Dumnezeu, nu ne lasa sa ne zbatem in greutati, in dureri, iar cand considera ca am suferit destul, ne ia durerea.  Nu Imaginea pe care ne-am creat-o noi despre Dumnezeu. In primul rand pentru ca nu are legatura cu o Imagine anume. Are o Imagine pentru ca rationalul nostru avea nevoie de o reprezentare pentru a INCERCA sa-L intelegerm. Pentru a incerca sa-l aducerm  cumva la nivelul nostru de acceptare si intelegere.

    De fapt, cand ni se ia din greutati, cand iesim dintr-un impas, inseamna ca am renuntat sa cautam rational  solutii si ne-am lasat total in voia Procesului Divin, a Legilor Spirituale, si-n acest mod, am putut "auzi"intuitia care ne da solutia optima. De fapt, inseamna ca am inteles la nivel de suflet, ca ceva din ceea ce faceam, din ceea ce gandeam, din ceea ce simteam, nu erau prea.......ortodoxe. Nu erau in acord cu Legile divine. Legi care ne includ pe noi, pe cei de langa noi, pe cei de la mii de km, toate aspectele Creatiei.

    Concret. Tanara de care am vorbit spunea ca nu mai suporta sa vada plicuri in cutia postala in care gaseste facturi de plata. Ca nu se termina cu unele si vin altele. Ba vin si din  urma ca datorii cu dobanda. Multi am simtit asa ceva la un moment dat. De fapt, in spatele acestei situatii se gaseste relatia defectuoasa a noastra cu banii. Mai concret, cu ENERGIA banilor. Si asta provine din educatia primita, din autoeducatia  dezvoltata. Cand eu spun ca recunosc si accept puterea banilor, ca le recunosc puterea materializata dar in acelasi timp le recunosc LIBERTATEA de miscare, le recunosc independenta, atunci, natura relatiei mele cu ei se schimba. Cand le spun ca ii iubesc pentru ca fac parte din viata mea (asa cum as spune pisicii mele ca-i multumesc ca face parte din viata mea sau unei flori pe care o iubesc) si ca le multumesc ca vin in viata mea si-i las sa circule prin viata mea, altfel se va desfasura acest aspect al vietii mele.

       Am invatat ca om, ca este bine  sa nu-mi incerc puterile cu instrumente din viata care m-ar putea dobora. Dar pot invata sa convietuiesc cu ele. Aici am in vedere de la virusi pana la  animalele mari, apoi apele, furtuna, zapada abundenta, tunetele si toate expresiile naturii. 

    Am invatat- spre binele meu! - ca este bine sa respect si sa le transmit sentimente de iubire tuturor manifestarilor Naturii. Si eu fac parte din ea si oricat as spune ca om ca am reusit s-o stapanesc, de fapt, realitatea traita mi-a dovedit ca mi-am creat durere prin aceasta infatuare.

    Da, ea Natura, are mecanisme proprii de a se regla si autoregla. Dar de cele mai multe ori aceste mecanisme sunt in detrimentul meu ca  fiinta umana. Vezi uraganele, mareele, cutremurele, exploziile vulcanice, etc. 

        Acceptarea banilor- moneda sau hartie- ca instrumente necesare vietii proprii asemeni instrumentelor medicale, schimbarea propriei perceptii si perspective despre ei, imi schimba si experientele de viata. Realitatea traita a aratat ca pe orice domeniu pe care am incercat sa  exprim constrangerea, am avut parte doar de pierderea acelui lucru. Cu cat am incercat sa-l tin mai mult legat de mine cu atat mai departe a fugit. Pornind de la barbatii care-si inseala sotiile prea geloase si cicalitoare (sau femeile care-si inseala barbatii gelosi) sau copiii care au mame supraprotectoare si care in momentul in care scapa de acasa dusi sunt! sau au destine deviante si terminand cu cartile pe care nu le mai recuperez dupa ce le imprumut ori masina care se strica foarte des desi tin extrem de mult la ea ( tocmai de aceea!) exemplele puteti sa le luati din viata voastra sau exemple cunoscute.

       Pe masura ce vom invata sa respectam cat mai multe aspecte ale vietii noastre, cu atat vom avea o viata mai linistita.

     Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.


sapphires7

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu