marți, 14 iulie 2015

Solutiile din noi

        Alergam, ne agitam, cautam solutii la neincetatele noastre probleme. Probleme cu bac-ul copilului, cu inscrierea la o facultate (obligatoriu o facultate-de stat, privata, la zi, la distanta, oricum; facultate sa fie), cautarea unui loc de munca, a unei relatii, cumpararea unei masini sau a unui apartament, sau....identificarea unei scoli de spiritualitate care-mi va da solutiile cautate pentru toate problemele mele.

         Si asa cum se spun ca, daca vrei sa ascunzi un lucru il pui cat mai la vedere, asa nu vedem ca solutiile -cele mai multe si cele mai bune- se afla chiar ...sub nasul nostru. De fapt, chiar in  noi. Uite asa, cautand in tine, identificand ce te scoate cel mai mult din sarite -in ce context-cand trebuie sa actionezi si cand nu; identificand ce te satisface cel mai mult, ce faci cu cea mai mare placere, ce nu-ti aduce plictiseala si nemultumire; invatand sa te cunosti mai bine, vei vedea ca multe  raspunsuri zac in tine. 

       De vreo 5-6 luni imi tot "trosnesc" incheieturile mainilor -degetele mari- dar nu oasele ci cartilagiile. Mai mult mana dreapta si apoi si umarul stang. De vreo 2 saptamani si genunchiul drept. Sincer nu vreau sa ajung ca Pinochio: sa-mi joace incheieturile pe langa mine.  Asa ca am inceput cum stiu eu: cu cautatul raspunsurilor. 
        Am analizat intai: de ce mana dreapta? si de ce degetul mare? El corespunde capului din organismul uman-vezi semnul facut de romani cand dadeau semnalul de a taia capul unui sclav (degetul mare in jos). Am facut ce-am stiut si am simtit -este valabil pentru oricare dintre voi, in orice situatie de afectiune fizica. Este bine sa retineti acest scenariu: identificati -pe cat se poate- care este legatura intre afectiunea voastra si relatia voastra cu viata voastra, ori cu voi insiva. De multe ori este suficient sa deveniti constienti de acel aspect dureros din voi pentru ca durerea fizica a unui organ sa dispara. Alteori, va fi nevoie de un medic DAR, sigur veti gasi exact omul potrivit pentru voi, cu tratamentul optim voua, in cele mai facile conditii obtinute toate.

         Dupa ce-am avut o 'sedinta" cu mine insami, dupa ce-am vindecat din perspectiva spirituala ce-am stiut, am hotarat ca trebuie sa ma vada si un medic. Voiam un tratament pe termen lung de natura homeopata. Ca sustinere a organismului in etapa  senioriala a vietii mele. Am ajuns la un ortoped care mi-a dat 2 solutii: operatia- am respins-o- si purtarea unei proteze. Am acceptat. Dar am cerut prietenei cu care am mers sa-mi recomande pe cineva care se ocupa de homeopatie. Cunostea. Am ajuns acolo. Am simtit ca este solutia optima pentru mine. Totul s-a petrecut in 2 zile! Atunci cand alegi solutiile fizice DUPA rezolvarea din perspectiva spirituala, lucrurile vin de la sine. Curg.
            
              Am uitat sa spun ca la plecarea catre medicul ortoped, am facut rugaciunea urmatoare: "Va rog pe voi Ingeri Pazitori si pe voi Ingeri Sanitari, ajutati pe toti cei cu care eu acum ma voi intalni, cu care voi vorbi, si dati-le mana usoara, vindecatoare si minte inspiratoare. Va multumesc."

    De ce am accentuat? Pentru ca, dupa ce am respins  solutia cu operatia si am ales proteza, dr.s-a gandit pret de 5-6 secunde, a sunat pe cineva pe care l-a intrebat unde este, si dupa raspunsul lui, i-a cerut sa vina la etajul unde eram noi. Cine era acea persoana? Un reprezentant medical pe...ortopedie. Si a dat comanda pentru proteza de mana dreapta. Coincidenta? Intamplare ca mai era in spital? Si ca cel care ma  consultase stia ca este in spital? Veti spune ca e normal. Nu prea. Este spital judetean, mare, multe sectii si mai multe departamente. Putea fi la un alt medic. Putea sa fi plecat deja.
        Purtam solutiile in noi in forma de stelute. Cand deschidem fereastra sufletului, le permitem sa iasa si sa lumineze.
       Cineva spunea ca nu exista probleme in viata. Doar solutii dar pe care  nu le vedem. Am inteles asta cand a trebuit sa creez niste probleme de chimie. Am conceput textul pornind de la ...rezolvare. Am stiut ce vreau sa obtin si am ...crosetat textul. Cautati.



     Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.


sapphires7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu