joi, 9 aprilie 2015

Semnificatii ale datei Pastelui in 2015

     Termneul de "Paste" inseamna: trecere. Chiar daca initial insemna trecerea lui Dumnezeu pe la casele evreilor pe care i-a crutat atunci cand si-a aratat mania asupra faraonului, ulterior termenul a capatat rezonante simbolice mai complexe si profunde. In special legat de transformarea interioara a omului.

      Pentru ca Postul Pastelui are rolul de a curata corpul fizic, de a limpezi cugetul omului si de a lumina sufletul acestuia, pentru a putea trece de la un nivel de constiinta la altul. Pentru a trece primenit de la iarna la primavara.

      In esenta, sarbatoarea Pastelui simbolizeaza trecerea de la moarte la Viata. De la planul acesta fizic, la cel spiritual. Cel putin asta ar trebui sa se intample.  Oricum, cele 40 de zile de post au efect diferit asupra fiecaruia dintre noi. Ne lovim iarasi de cifra 4 (4+0=4), cifra stagnarii necesare unei noi nasteri/innoiri. Oare tot fara motiv dureaza atat?  In numerologie orice numar de reduce la o singura cifra.

       Anul acesta Pastele pica in luna aprilie. Luna a patra (!) din anul calendaristic. Dar mai mult de atat, Noaptea de Inviere este in data de 11 spre 12. Numarul 11 reprezinta doua linii paralele ce merg catre infinit. Il putem considera un culoar de ....Trecere (!). Plecam (metaforic si spiritual vorbind) de la acest aspect pamantesc, de jos, de la baza si ne inaltam trecand prin acest culoar. Unde, Inviem in ziua de 12, ziua ce uneste cele 3 aspecte divine cu cele 4 elemente ale planului fizic (apa, aer, pamant, foc).  Pentru a fi...desavarsiti. Armoniosi.

       Oare asta se intampla in 2015 (cifra 8 al anului) tot......fara nici un motiv? Oare degeaba s-au "aranjat" lucrurile sa se petreaca in anul de dupa magia data de 2014, in anul in care suntem recompensati de catre Viata in functie de ce-am facut cu sufletelul propriu?  Desi, privind superficial si repezit, ai spune ca lucrurile sunt exact pe dos. Eroare.

      In seara de Inviere, in perioada in care rugaciunile spuse in mii de locuri in lume, purtate in suflet de sute de mii de oameni,  fac sa se curete canale energetice, sa se deschida noi canale, sa se inalte  tuneluri de lumina, ganditi-va si rugati-va astfel:"

     "Tie Doamne Isuse Hristoase Iti multumesc ca mi-ai aratat Calea directa de a ma intoarce Acasa. Calea directa de a trece de la stadiul de om fizic la cel de om divin.   Stiu ca n-am facut totul pentru asta. Dar am incredere in Tine, ca ma vei calauzi si ma vei indruma pentru a ajunge in locul care mi se cuvine prin nastere. Ia-ma de mana si trece-ma cu Tine. 

       Marturisesc Invierea Ta care este si invierea mea. Este triumful Luminii din mine asupra intunericului care m-a stapanait. Cu Tine sunt si marturisesc ca Hristos A Inviat! Constiinta christica a Ta, te rog, trezeste-o in mine. Asa voi putea sa traiesc in bucurie, in belsug, in armonie. Iti multumesc ca nu m-ai lasat singur(a)".



Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii. 

sapphires7


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu