duminică, 22 februarie 2015

"Sunt fara de pacat"

      Astazi in timp ce ma gandeam la rugaciunea catre Ingerii celor patru elemente date de Aivanhov, am realizat ca invocarea catre Ingerului Aerului este :" Inger al Aerului invaluie-ma cu Inteligenta ta!".  Pentru mine a fost confirmarea faptului ca ceea ce am scris anterior este adevarat. Este sustinuta observatia mea de aceasta rugaciune.

     Intreaga invocare o gasiti intr-o postare din 2013 despre ingeri. Dar pentru reamintire o redau:

"Inger al Pamantului invaluie-ma cu stabilitatea ta.

Inger al Apei invaluie-ma cu Puritatea ta.

Inger al Aerului invaluie-ma cu Inteligenta ta.

Inger al Focului invaluie-ma cu Dragostea Divina."

  Astazi, duminica la crestin-ortodocsi, este Lasatul Secului in vedera pregatirii inceperii Postului Pastelui. Dincolo de  placinta cu branza, de mancarea cu carne, de vinul aferent mancarii, pentru a incepe o etapa noua ce dureaza 40 de zile, ar fi bine sa ne pregatim pentru ea.

    Celor 40 de zile  in spiritualitate li se acorda o puternica si profunda semnificatie. Dupa inmormantare, familia  decedatului tine doliu 40 de zile (traditie in orice religie-din cele 4  (iar cifra 4!) recunoscute istoric; sarcina unei femei tine de la data conceptiei pana la nastere (nastere naturala) de 7 ori cate 40 de zile. Simbolul lui 40 il intalnim si-n basmele noastre.

  In concluzie, cele 40 de  zile pana la Paste au rolul si semnificatia lor spirituala indiferent cum tratam noi subiectul. Paste= Trecere. A nu se confunda dogmatismul unei religii cu spiritualul unui simbol. Pentru intelegere mai exacta si pentru a nu plictisi pe cei pe care nu-i intereseaza sau stiu si nu vor sa consume timp citind din nou, va sugerez sa cautati semnificatia celor doua notiuni independent una de alta si apoi faceti legatura intre ele: simbol si spiritualitate.

      Ieri m-am intalnit cu o viitoare colega de cancelarie, o tanara de 28 de ani. Vorbind pentru a ne cunoaste, face la un moment dat o afirmatie care m-a dezorientat:" Nimic nu mai face Radu cum trebuie( sotul). N-a facut el niciodata dar acum de vreo 3-4 luni, absolut nimic. Nu mai pot. Orice fac nu ne intelegem. Si eu n-am gresit cu nimic, greseala nu-i la mine. Ar trebui sa se duca sa ceara ajutor de specialitate.  Mie n-are ce sa-mi reproseze" .

       Ideea de care era convinsa si care o facea cel mai tare sa sufere, era ca se vedea perfecta, fara a i se putea aduce vreun repros de cineva si de aici nu gaseau subiecte comune de comunicare.

      Stiti care este ciudatenia unei asemenea situatii? Ca persoana care se considera TOTAL nevinovata a gresit cel mai mult. De ce? Pentru ca la ea greseala este INCA de la intentie. Poate ca sotul ei greseste. Si sigur o face. Dar "motorul" acestei situatii, cea care a avut intentia gresita de la inceputul casatoriei si in timp s-a ajuns la conflict, este ea. Am vorbit despre faptul ca cel mai important lucru in orice situatie este intentia. Apoi fapta in sine. Pentru ca drumul poate fi lung de la intentie la fapta sau se poate opri la nivel de intentie (vezi postarea despre intentia pura).

        Tanara in cauza daca va fi sincera cu ea si va accepta CONSTIENT motivul adevarat pentru care s-a casatorit, va putea vindeca relatia. Pentru ca va intelege unde a gresit de s-a declansat aceasta stare. Vazandu-se corecta, fara de greseala, nu poate aprecia in mod just adevarata situatie.

     Metafora din crestinism ca cel fara de pacat sa arunce primul piatra, este adevarata. Nu putem fi cu adevarat puri din perspectiva spirituala cat timp avem interese  proprii. Nu atat cat suntem in plan fizic. Putem tinde. Putem lucra sa diminuam cat de mult din aspectele laturii umane in favoarea celei spirituale asa incat, la plecarea din aceasta lume sa putem urca cat mai sus in conformitate cu propria vibratie.

     Va doresc cu adevarat un Post usor (dintre toate posturile crestine, se stie, este cel mai dur sau greu de dus). Sa va fie presarat cu daruri binecuvantate si haruri divine.


Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu