miercuri, 14 ianuarie 2015

Despre Iubire si Adevar

       Ca o sinteza a postarilor despre recunostinta pentru Iubire si despre Adevar, subliniez si completez acum spre o mai buna fixare a informatiilor.
      Nu stiu daca ati sesizat mesajul din spatele cuvintelor din ultimele 5 -7 postari, dar fiecare in parte reprezinta un instrument de sine statator de lucru. In fiecare din ultimele postari am dat cate un instrument pentru fiecare dintre cei ce citesc si care poate fi folosit in orice situatie de viata, TOCMAI pentru ca reprezinta un aspect al vietii. Citite si folosite informatiile din ele, prin propriul efort, veti simti concret, direct, deschis, schimbarea perspectivei asupra vietii si asupra situatiilor prin care treceti.

    Pentru cei care, in seara de Anul Nou v-ati luat la revedere de la 2014 si ati vrut sa-l salutati si sa-i urati bun venit lui 2015, dar ati simtit ca un blocaj sau o apasare in capul pieptului, ori o incapacitate de a trimite gandul, redau o modalitate de a schimba aceste aspecte. Cand aveti 40-60 de secunde libere, inchideti ochii si ganditi-va:


      "Spirit al Anului 2015 iti multumesc pentru Puterea si Taria pe care mi le aduci. Iti multumesc ca ma faci partas(a) acestor atribute ale tale. Iti multumesc pentru ca m-ai ajutat sa ajung sa traiesc si sa simt Spiritul Tau. Te iubesc si-ti urez "Bine ai venit!" in viata mea."

      O singura data este suficient s-o spuneti, cu increderea ca are acelasi efect de a fi ascultati la fel cum sunteti ascultati cand vorbiti la telefon cu cineva.

     In tot neantul social si economic pe care suntem (pentru ca vrem-constient sau nu) obligati sa-l traim, concentrati-va pe momentele de iubire pe care viata vi le-a dat. Chiar daca este vorba de iubirea primita de la un animal -catel, pisica, etc- si care si-a manifestat afectiunea doar fata de voi si nu de alti membri ai familiei. Multumiti Vietii ca ati putut primi asa ceva. Multumiti ca ati putut trai asa ceva. Si multumiti c-ati putut simti voi iubire. Chiar daca pentru scurt timp. Nu conteaza ca sentimentul respectiv nu era iubire pura ci era incarcat cu sentimente de gelozie, de posesivitate, cu atitudini de cicaleala, de reprosuri, etc. Dar ati avut momente in care ati fost /v-ati simtit fericit (a) in prezenta persoanei respective. Si mai ales, vi s-a raspuns la sentimente! Asemenea momente reactivati-le, rememorati-le, retraiti-le la nivel de suflet. Nu inseamna ca traiti in trecut. Inseamna ca esti recunoscator pentru ce-ai primit si iti iei puterea din aceste momente pentru a-ti continua viata si destinul.

      Rememorati dar MULTUMIND nu doar ramanand in momente de reverie pentru ce frumos a fost! Limitandu-va doar la asta, nu veti face decat sa ajungeti sa dezvoltati sentimente de nemultumire ca s-a incheiat si sa va simtiti nedreptatiti. Nu! Multumiti pentru aceste trairi/imagini la nivel de suflet. In acest mod le dati tarie, le dezvoltati puterea si aceste sentimente va vor insufleti, se vor dezvolta, va vor ajuta sa cresteti.

     Rememorand si dezvotand doar trairi, sentimente de nemultumire fata de serviciu/ viata in general/ casnicie/ copii/  bogatii prezentati la tv. etc, nu veti face altceva decat sa va "sapati groapa" energetic vorbind, intrand intr-un vartej de vibratii naucitoare, care, va vor da dureri-la propriu- de cap. Va sleieste de puteri, va seaca, alergati in exterior sa va energizati, dar nu veti face decat sa obositi mai tare pentru ca influxurile exterioare nu pot hrani sufletul decat cu vibratie asemeni lui! Iar un club, o bautura-chiar o betie- o seara de poker sau jocuri mecanice ori chiar o partida de sex, nu vor putea sa va hraneasca s ufletulsuficient si pe termen lung pentru a putea face fata vietii zilnice. De aici dureri de cap,  stari de sufocare, vizite la cardiolog sau internist- pentru gastrita, ulcer, etc.

      2014 ne-a aratat maretia a ceea ce tarim. 2015 ne cere sa exprimam efortul propriu. Pentru a schimba in noi si a putea trai in acord cu asta. 2015 este dur in sensul de dureros doar pentru cei care  isi traiesc viata altfel decat energia pe care el o aduce. Dar poate fi dur in sensul de drept, puternic, pentru  cei ce se straduiesc sa inteleaga ce se intampla in jurul lor si primesc ajutor de la el.

     Insistati, concentrati-va pe ceea ce-a fost si este frumos in viata voastra. Pe ceea ce v-a hranit si va hraneste. Si MULTUMITI PENTRU TOATE ASTEA. Este atat de simplu sa vezi modificarile concrete aduse in viata ta de catre aceste trairi, incat pare ireal. Nefiresc. Neadevarat.Dar... Este real, adevarat si .....NATURAL.
      
       Si-n Codul Civil sau Penal, exista avertismente, atentionari si apoi sanctionari, condamnari. De ce credeti ca la nivel de Viata/Univers, ar fi altfel? 

       Cereti si vi se va da! Bateti si vi se va deschide! Aceste cuvinte sunt cele ce indeamna la Cunoastere. Credeti ca se poate altfel, fara cunoastere sa gasim raspunsurile adevarate? Nu a aratat  Viata ca doar credinta oarba, fara intelegere, nu-mi aduce multumire/satisfactie? Expresia "Crede si nu cerceta" nu se refera la a nu cerceta Adevarul. Inseamna sa crezi in Perfectiunea Creatiei si sa nu cercetezi ce-i intunecat. Sa nu te axezi pe lucrurile urate. Crezand ca Viata se desfasoara dupa Legi  concrete si imuabile,  ai pus prima caramada pentru dezvoltarea si manifestarea puterii tale. 
                
            Pe ceea ce te concentrezi si hranesti cu gandul si sentimentele tale, aceea vei ajunge sa traiesti in jurul tau.

               

Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7

       

3 comentarii:

  1. Tot vreau să vă întreb de mult..de unde a apărut teoria asta cu "ce gândeşti, şi simţi, aceea primeşti"? Cine a emis-o, de ce, şi pe ce se fundamentează?
    Adevărul este că sună foarte tentant să crezi că viaţa îţi stă în propriile mâini şi nu trebuie decât să îţi doreşti şi se va îndeplini. Adică , e ceva gen "Ştii tu aia cu destinul implacabil care te găseşte şi-n gaură de şarpe? No, e fix pe dos! Planeta e un creuzet de bunătăţi şi nu te aşteaptă decât să întinzi mâna şi să iei ce îţi doreşti"

    Dar pe lângă tentaţie, mai există şi realitatea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OSHO, Abd-Ru-Shin, John J. Falone, Rudolf Steiner, Deepak Chopra, Jan van Helsing sunt cativa autori care va vor satisface setea de cunoastere. Apoi, ceea ce este cel mai important: EXPERIENTA PROPRIE.

      Succes pe calea Cautarii!

      sapphires7

      Ștergere
  2. Mulţumesc frumos pentru informaţie
    De Osho şi Deepak Chopra citisem, dar ce să zic? Nu mă simt impresionat şi nici nu găsesc aplicabilă filosofeala lor în vreun domeniu practic.. Mai repede citesc "Scufiţa Roşie"...parcă-i mai credibilă :D

    RăspundețiȘtergere