sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Despre intentia curata (pura)

         Tot auzim vorbindu-se despre faptul ca in orice situatie, pentru orice schimbare sau transformare este necesara intentia curata. Cand am aflat prima data despre subiect m-am gandit ca exista o logica- Sfantul Intelect/Sfanta Minte!  care are nevoie de algoritmi de intelegere- ca este ceva adevar in aceasta afirmatie. Faceam analogie cu momentul in care vrei sa ridici o casa. Ai nevoie de o  puternica si sanatoasa fundatie. Ca sa reziste. La fel intr-o relatie. Cand pui la baza ei dragostea, sinceritatea, are sorti de  izbanda. Poate rezista in timp. In schimb daca la originea unei relatii este minciuna, duplicitatea, dorinta de inavutire sau accedere, relatia se destrama usor si repede. (Priviti in jur!).

         Bun. Am inteles. Cand incepi  un lucru cu intentie curata, va fi o reusita. Dar nu doar numai atat. Se spune ca si la baza crearii Universului a fost Intentia Pura. Coborand totusi mai aproape de intelegerea mintii umane, sa subliniem doar faptul ca punand baze curate unui lucru, vom obtine ceva curat si de durata. 

       Cel mai important este faptul ca intentia curata- care este un GAND- (deci gandul initial) reprezinta o Forta ce pune in miscare energia care va conduce la ceea ce vrem noi sa obtinem. Adica: atunci cand ne dorim o masina, intai avem gandul exprimat prin expresia " imi doresc o masina". Atat. Apoi, hranesc acest gand initial-intentie curata- prin alte ganduri "sustinatoare": sa fie alba, sa consume putin sau sa aiba capacitate mare, sa ma coste pana in 2000 de euro, etc. Toate aceste ganduri pornesc de la cel initial si noi actionam in acord cu ele. Actionam in directia lor pana le materializam. Deci, actionam. Dar inaintea actiunii, a fost...GANDUL/INTENTIA. De aici si expresia:"Intentia conteaza." Chiar daca nu ai hranit acea intentie pana la aplicarea ei  in practica. 

        Atunci, firesc, amintindu-ne de o lege universala-Legea Bumerangului- inseamna ca orice intentie a noastra, conform acestei legi universale, la un moment dat se va intoarce la noi. Deci, nu doar cand actionam  spre distrugerea cuiva, spre realizarea a ceva urat, murdar sau intunecat putem spune ca am gresit. Nu. Gresim inca de cand gandim atat de urat. Ne mai miram de durerile de cap pe care le avem dupa o cearta cu sotul/sotia/soacra/seful/vecinul, in care am aruncat cu vorbe cat am putut dar de gandit am gandit si mai rau de atat?

        In timp ce scriam m-a sunat o prietena sa-mi spuna ca este la un curs de dezvoltare persoanala, curs autorizat de Ministerul Educatiei, dar ca ea nu se regaseste acolo. Am intrebat-o ce motiv a avut  sa mearga la un asemenea curs. Care a  fost gandul initial care a determinat-o sa faca toate gesturile pana a ajunge la Bucuresti. Mi-a spus ca vrea sa ajute oamenii din jur in aceste perioade  complexe. Urmatoarea mea intrebare a fost: Tu esti suficient de "asezata" in interior pentru a putea oferi altora ajutor? Pentru ca niste tehnici ce se adreseaza mintii/intelectului nu-ti aduc echilibrul si linistea interioara. Pentru ca sufletul ei cauta altceva. Nu mai este satisfacut de idei seci care se adreseaza intelectului, chiar prin "dezvoltarea gandirii pozitive". Pentru a iesi din mocirla energetica in care am intrat, nu mai este suficienta gandirea pozitiva. Este nevoie de a face sa devina propria viata acest sistem de gandire. Inseamna de a-l face sa fie viu. Adica, sa simtim ca traim ceea ce gandim. Si nu sa scriu pe toti peretii, pe toate usile, bilete cu slogane: Sunt frumoasa, sunt desteapta sunt cea mai importanta". Este necesar sa ajung sa simt ca sunt frumoasa, desteapta si minunata. 


Dupa cum, nu este in avantajul meu nici sa fac-asa cum ne invata la unele cursuri de dezvoltare persoanala- pentru a-mi creste increderea in mine -ar trebui sa ne invete sa crestem increderea in Sine!- ne spune sa ne imaginam persoana de care ne temem sau cu care trebuie sa ne infruntam, intr-o postura ridicola. Spre exemplu, ca este pe un W.C. Asta ma face pe mine sa cresc?!?

       Putin cate putin, usor, in ritm propriu, folositi din mijloacele pe care vi le-am dat in ultimele postari. Acum, incepeti sa fiti constienti CE GAND/INTENTIE  puneti la baza inceperii unui proiect/actiuni? Ce motiv aveti cand  vreti sa faceti/sa obtineti ceva? Schimband natura intentiei veti obtine rezultatul optim.





  Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu