luni, 1 decembrie 2014

Dar intr-o zi de luni la inceput de luna

LA MULTI ANI! ROMANI, INDIFERENT UNDE VA AFLATI


       Viata a adus-aici in Romania cel putin!- primii fulgi calzi de zapada. Pufosi, mari, stralucitori. Ne-a invaluit sufletele aratandu-ne cat de aproape este de noi Cel ce a creat zapada si cat de mare este iubirea Lui pentru Creatia Sa-natura, om- pentru a simti si a TRAI bucuria.

       Am spus in postarea despre Postul Craciunului ca este un post al bucuriei. Puteti spune ca nu asa se simte? Poate fi vorba de pedeapsa, de judecata, de durere, intr-un timp al luminii, al stralucirii, al bucuriei, al cadourilor oferite fiecaruia din viata noastra? 

       Sa multumim ca semnele din jurul nostru ne arata cat de mult suntem sustinuti in a creste, cu conditia, sa INTELEGEM semnele si sa stim ca sunt GHIDARI pentru a o lua pe un drum sau altul.

       In afara de asta vreau sa scriu despre un ritual strabun, mostenit din generatie in generatie si care se aplica in fiecare prima zi de luni din luna. Batranii nostri tamaie casa in prima zi de luni a lunii si stropesc cu agheazma mica (este cea pastrata de la slujbele de duminica sau cand se slujeste in casa sau cea de la diverse sarbatori religioase. Nu se foloseste cea de la Boboteaza. Dar poate fi folosita cea facuta a doua zi dupa Boboteaza -de Sf. Ioan).  


  Sau, se poate folosi un alt ritual de curatare a energiilor negative acumulate in decursul unei luni, in modul urmator (vedeti ca tot intr-o zi de luni se poate face!): se sacrifica un pahar/cana/farfurie sau borcan (ceva la care putem usor renunta) pe care il spargem, spunand urmatoarele:     

       " Se aduna in acest pahar/farfurie/cana, tot ce este intunecat si rau in aceasta casa, in lucrurile din ea si in noi, cei ce locuim in ea (aici numim pe cei ce locuiesc in casa sau vin foarte des-parintii spre ex.) si se alunga, se indeparteaza pentru totdeauna si se trimite acolo unde este Voia Sfintei Treimi. Amin." Se inspira trecand in revista cu privirea toata casa si se sparge cu putere, expirand ca si cum dam afara din noi tot ce-i greu, urat si intunecat.   Se lasa cateva minute cioburile acolo unde sunt si apoi se curata si se arunca. Asta pentru a permite in plan fizic sa existe timpul necesar sa se petreaca ceea ce am cerut.  Veti vedea cum va simtiti in urmatoarele ore.

       Asta este o forma foarte eficienta de curatare a locului in care traim, pentru ca o curatenie nu inseamna doar sa pui aspiratorul, sa stergi praful si sa arunci gunoiul. Dar si cand arunci punga de gunoi te poti gandi spunand:" Arunc gunoiul si odata cu el tot ce-i rau si intunecat in aceasta casa si in viata mea si se va duce acolo unde este Voia Sfintei Treimi. Amin."

    La fel, se face curatenie intr-o relatie. Cel putin o data pe luna impreuna cu partenerul de cuplu, analizati si va spuneti ce nu va convine, ce vreti, ce doriti. Asta, pentru a nu permite sa se adune -cum spun eu- prea mult gunoi emotional. S-ar putea sa constatati ca poate fi prea tarziu, pentru ca va "acopera" mormanul de energii negative acumulate in relatie. Curatenia intr-o casa nu se face doar de Paste si Craciun. Atunci, "intretinerea" faceti-o si pentru relatie cel putin la o luna odata. 

       Se intampla sa ajungi la divort pornind de la o cearta despre cum ai asezat paharul pe masa! Si sa reprosezi celuilalt gesturi/atitudini de la nunta care s-a petrecut cu 10 ani in urma! E prea multa emotie negativa  acumulata neexprimata. Asta daca intre timp nu ai probleme cu ficatul/inima sau tiroida.

       Tot ceea ce spun sunt expresii ale manifestarii noastre in calitate de Co-creatori. Ne cream viata in fiecare moment in acord cu Planul Divin. Toate religiile mari ale lumii, toate cartile de spiritualitate vorbesc de: Lumina, Curatenie, Armonie, Iubire. Facand in mod constient toate aceste lucruri, ne manifestam puterea interioara. Si alaturi de cea data de rugaciunile unui preot cu har, totul se schimba in viata noastra.
  
Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.



sapphires7

Un comentariu: