joi, 11 septembrie 2014

Pentru vineri, 12.09.2014

       Mai sunt 2 zile si  crestin ortodocsii sarbatoresc Ziua Crucii. Slujbele desfasurate atunci, nu se compara cu  slujbele obisnuite.

       Vineri, 12 septembrie, este o zi "incadrata" intre alte doua  extrem de importante: 8 septembrie si 14 septembrie.

        Ati putea spune: si ce daca?  Nu sunt crestin-ortodox, nu ma intereseaza si nu ma atinge.   Corect. Doar ca, nelasand energiile unor asemenea  zile sa ne invaluie, sa ne patrunda, sa ne parcurga intreg sistemul energetic,  pierdem noi. Nimeni altcineva. Doar noi. Pentru ca ne inchidem, stam blocati si nu permitem sa beneficiem de situatii favorabile noastre. 


       Invatam cum sa ne protejam de energii negative, cum sa ne controlam gandurile  prin afirmatii pozitive ( cat de mult v-a ajutat asta?, in mod  profund, cat? v-a ajutat?) si am uitat cum? sa fim deschisi fata de  situatii bune, hranitoare pentru suflet si minte. 

Dar nimeni nu ne obliga la nimic. 


     Pentru vineri, 12 septembrie, incepand cu ora 17.00, va astept la aceeasi biserica "Buna Vestire" din Ploiesti pentru o ultima slujba de Sfantu Maslu pana la Postul Craciunului. Veti simti  durerea si lipsa unui asemenea sprijin, in urmatoarele 2-3 saptamani.

       Nu fac "predictii", "prognosticuri". Pur si simplu, observ si apreciez in mod obiectiv ce se petrece langa mine. Cu oamenii din jur si cu cei cu care interactionez.  Deschideti-va sufletul pentru a va bucura de ORICE: ca ati prins autobuzul, ca ati luat ultima paine din aceasta seara, ca  ati primit o cutie de bomboane, de orice.

       Va puteti intreba pentru ce tot insist pe acest subiect. Mai ales ca nu este post, nu este o perioada  notata de Calendarul ortodox. 

     O fac pentru ca  ceea ce poate oferi prin slujba tinuta parintele cel in varsta, nu stim cat timp mai avem posibilitatea in aceasta viata sa primim. 

    Apoi, pentru ca problemele oamenilor nu tin cont-si nu se incadreaza intr-un tipar- nu tin cont de Calendarul scris de biserica. Ele exista. Le traim si simtim. Si avem nevoie sa le vindecam in ORICE MOMENT al existentei noastre.

Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii

sapphires7



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu