joi, 27 februarie 2014

Despre numarul 7

     Aseara am deschis seria unei serii de seminarii ce vor cuprinde informatii dar si o paralela realizata intre emotiile negative de care vorbeste psihologia moderna, si cele 7 pacate capitale de care vorbeste biserica crestin-ortodoxa.

    Traim timpurile care ne arata - ba ne si dovedesc!- relatia / legatura dintre stiinta si spiritualitate. Ne arata ca sunt cele doua taisuri ale aceleeasi Sabii. Omul vitruvian al lui Leonardo da Vinci exprima aceasta idee. Expresia ontologica a Omului.

Vorbeam aseara de cateva semnificatii ale lui 7. Anul 2014 se afla sub influenta cifrei 7. De  ce ar fi important de stiut asta? Cum? Cu ce ne ajuta informatia? Ne influenteaza vibrational vorbind.  Cifra 7, ca orice alt numar, are o vibratie. Fiind sub influenta ei, preluam din influxurile ei. In feng-shiu se tine foarte mult cont la alegerea numarului casei sau la cumpararea unei case. 

     Am vrut sa stiu de ce se spune ca este o "cifra dumnezeiasca". Simplu. Se spune ca Dumnezeu a creat Lumea in 6 zile (nu fizice!). In a saptea s-a odihnit. Dupa aceasta zi, lumea putea functiona la parametri optimi: avea tot ce-i trebuie pentru a face tot ce vrea. Deci, 7 reprezinta implinirea vremii si desavarsirea lumii. Analizand, inseamna ca tot ce s-a petrecut in ultimii 6 ani in viata noastra cu noi si cu ceillati, ne-a pregatit pentru ce vine dupa 2014. Pana acum, ne-am schimbat, am suferit, ne-am bucurat, ne-am transformat, ne-am schimbat perspectivele/ locul de munca/ statutul social/prietenii, orice aspect al vietii ne-a fost atins de puterea tmpurilor traite. Incepand de anul acesta, tot ce-am acumulat, este necesar sa lasam sa iasa la lumina. Sa-l facem cunoscut. De pe alt palier, de la alt nivel.

      Vorbim de "cei 7 ani de acasa". In acest rastimp, influenta parintilor formeaza caracterul viitorului adult. Poate psihologia nu afirma asta -sau nu face aceasta legatura- dar ea este data de ASTRE. 
      7 ani ii trebuie corpului uman pentru a-si schimba TOATE celulele. Noi renastem de fiecare data, odata la 7 ani.

     Un om are 7 stadii de viata: embrion ,fat, bebelus, copil, adolescent, adult, batran.

     Hipocrat este cel care a afirmat  prima data ca "cifra 7 guverneaza bolile corpului uman". Despre minunile lumii antice, despre curiozitati  geografice, stim cu totii. Poate mai putini stim ca in cultura chineza se sarbatoreste ziua Omului in a 7 zi dupa  prima luna plina din an. Toti sarbatoresc impreuna aceasta zi. In afara de ziua  de nastere  calendaristica.

    De cele 7 chakre -centri energetici -corespunzatori celor 7 glande endocrine, stim cat de mult influenteaza buna functionare a corpului. 
     
Si matematic vorbind, cifra 7 este speciala. Ea nu este nici factor nici produs. Ea nu creeaza si nici nu este creata. Ea, daor ESTE. Ca si Divinitatea.

   In fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17.30, va astept la Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti pentru o noua intalnire. 


   Astept sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.


sapphires7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu