luni, 29 august 2016

Ce ne spune ziua de 29 August

    Azi, crestin-ortodocsii cinstesc Numele Sfantului Ioan Botezatorul, dar cu ca Nastere sau ca Misiune, ci ca moment de plecare din aceasta dimensiune.

      Cartile spun ca in aceasta zi in care Irod isi sarbatorea ziua de nastere,  i S-a taiat capul din ordinul lui  Irod si prezentat pe o tipsie (tava). Motivul?

     Ioan il critica pe Irod pentru relatia pe care o avea cu Irodiada, cumnata sa. Aceasta, drept razbunare, ii spune fiicei sale -Salomeea- sa ii ceara lui Irod, capul lui Ioan Botezatorul, care se afla intemnitat. 

      Cererea ii este acceptata  si astfel i se taie capul sfantului Ioan si este adus pe o tipsie in fata invitatilor la petrecere.

Astea sunt faptele.


      Daca analizam mai profund si tinem cont de cateva legi universale (a Bumerangului (karmica) spre exemplu) si acceptam ca tot ce facem este inregistrat ca amprenta energetica personala si se activeaza pana la consum in masura in care este materializata,; daca tinem cont ca Sfantul Ioan Botezatorul a avut un mare rol in evolutia crestinismului dar si ca imagine; daca tinem cont ca NIMIC in Universul asta nu se desfasoara, nu se intampla fara a se inregistra in Cronica/ Biblioteca Akasha si fara voia Divinitatii, atunci, intelegem ca aceasta actiune istorica a avut un rol mult mai profund decat la prima vedere.

     Stiind ca Ilie Proorocul a reusit sa aduca la religia monoteista comunitatea din care facea parte la acel moment DAR, a taiat capul preotilor vremii, s-a tinut cont ca si-a indeplinit misiunea ca Profet, in schimb, in urmatoarea incarnare a platit pentru "depasirea atributiilor".

     Fire apriga, tumultoasa, ferma, reprezentant bun al lui Dumnezeu, cu mare si puternica credinta in El, a reusit sa convinga dupa 7 ani de seceta pe oamenii si preotii timpului, sa se indrepte cu gandul si inima, cu ruga si speranta, catre Dumnezeu cel Viu.  Dupa atata suferinta indurata, au acceptat pe Dumnezeu cel propovaduit de Ilie ca fiind Unicul si adevaratul Dumnezeu. Aici trebuia sa se opreasca.

      Furios pe preoti  ca au pierdut atata timp si au fost atatea victime, considerandu-i vinovati de starea in care ajunsese poporul care-i urma orbeste, le-a taiat capetele tuturor preotilor.

     Spiritul Sau Inalt a pimit Misiunea de a fi in aceeasi perioada cu cel cunoscut de noi ca Isus Hristos din Nazaret, de a avea cel mai important rol din istoria pre-crestina, dar asta nu l-a absolvit de plata pentru ceea ce-a facut.

Concluzia: Nimic din ceea ce traim acum, in aceste timpuri, nu este doar o manifestare "fara rost sau sens", nu este fara o legatura cu ceea ce am mai trait sau facut pentru noi si pentru altii.

     Ziua de astazi este importanta si pentru ca este ultima mare sarbatoare a anului bisericesc crestin-ortodox, an ce incepe la 1 septembrie dar si pentru semnificatia ei profunda: de a fi constienti la ceea ce facem si mai ales, la MOTIVUL/ intentia  pentru care facem....

       In cazul prezentat a fost vorba de furie,  de incercare de a face dreptate. 

      A se retine: Dreptatea se face privind o situatie IN ANSAMBLUL ei si nu punctual. Cand analizam si luam o decizie in raport DOAR cu situatia data, putem spune ca facem ceea CE ESTE CORECT. Dar poate sa nu fie si DREPT.

       Pentru detalii, puteti revedea postarea ""despre ce este drept si corect". Acolo am exemplificat.

LA MULTI ANI! pentru ziua de azi si sa fiti constant ghidati in ceea ce aveti de facut.

Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu