marți, 24 iunie 2014

Este 24 iunie

     Stim si vorbim despre ziua de 24 iunie ca fiind zi de sarbatoare (nu neaparat ca stim semnificatia sarbatorii) sau stim ca este bine sa ne ferim in aceasta zi de.....rele apeland la remedii si ritualuri de mult ascunse in  subconstientul omenirii. Doar ca  atat am simplificat semnificatia de-a lungul timpului, incat a ajuns sa fie discutata asemeni zilei de 14 februarie. Mai comercial.

    De-a lungul postarilor am adus in discutie -pe cat a permis subiectul- semnificatii astrologice, spirituale,  psihologice, care, fiecare in parte aduc un  surplus de intelegere  a fenemenelor si  evenimentelor pe care le traim.
  Despre Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul am scris. Despre semnificatia  reprezentarii icoanei, de asemeni. Mai pot fi date si alte semnificatii-in functie de perspectiva din care este privit subiectul. Totul este ca aceste explicatii sa fie coerente, sa poata  "sta in picioare"in cazul unei  contestari. 
       
   Cat despre Ziua de 24 iunie, zi foarte apropiata de cea a Solstitiului de vara, ar trebui sa o vedem- pentru acest an - si in corelatie cu aspectul pe care Luna ni-l da (am scris anterior despre el) pentru a-l intelege mai profund si a primi cat mai curat beneficiile pe care ni le aduce. Dar si pentru a nu ne panica de  reactiile pe care le simtim la nivel de corp fizic si emotional.

    Inca nu ne-a trecut ameteala (la propriu!) pe care, prin  aspectul de Luna Plina l-am primit. Inca vad in jurul meu -vin la analize- persoane care se plang de stare de rau, de ameteala, de a "fugi  imaginea", stare de "çap greu, ma concentrez greu" somn agitat cu vise apasatoare si implicit somn neimplinit. Iar analizele -TOATE- ies bune. (corect lucrate!) Dar omul nu are vlaga, nu a mai simtit "niciodata asa ceva"". Da, dar nici nu am mai trait asemenea timpuri (poate in urma cu peste 100 de ani dar atunci fie erau prea mici fie nu mai exista om cu asemenea varsta).

    Ce am putea lua bun din acest aspect al zilei de 24 iunie? Bucuria nasterii. Asa cum ne bucuram la venirea pe lume a unui bebelus. Rugaciunile, slujbele care astazi au avut loc in toate locasurile de cult crestin-ortodoxe,  au adus bucurie interioara(inexplicabila) sau au  diminuat starea de disconfort  veche de 2 saptamani.

  Energetic vorbind, Ioan Botezatorul -continuator/ intrupator al Proorului Ilie amintit in Vechiul Testament- este o Forta. Nici nu s-ar fi putut altfel. Daca nu avea suficienta putere, n-ar fi fost ales/desemnat sa aduca modelul botezulul la oameni intr-o perioada tulbure a omenirii. Iti trebuie Curaj pentru a vorbi de o Idee noua, pe teritoriul religiei, teritoriu sensibil pentru fiecare dintre noi oamenii. Iti trebuie Curaj pentru a arata ca voi, cei multi, gresiti, iar eu, un singur om, pe nume Ioan, am dreptate. Iti trebuie Curaj sa arati comunitatii ca se  inseala in idei si ritualuri fara sens si semnificatie, ca eu, un singur om, iti aduc tie comunitate, mesajul Adevarului.

     Da, iti trebuie Curaj. Asta ar trebui sa onoram in aceasta zi. Curajul pe care l-a adus Ioan odata cu nasterea sa, dovada si modelul de urmat pentru momentele in care vrem sa ne sustinem  o idee. Curajul de a pierde tot-chiar viata- pentru Adevar.  Curajul de a incepe si a fi deschizatori de drumuri acolo unde nimeni nu s-a gandit s-o faca. Curajul de a ne revendica dreptul si calitatea umana.

       Solstitiu prin definitie inseamna un nou inceput. Acum este inceputul verii astronomice in emisfera nordica. Dar ca orice eveniment astral aduce cu sine si stari mai putin placute- stari de irascibilitate, stari de panica, anxietate si la persoane mai sensibile, depresii. Acum intelegem cat de  mult  "ne gatuie" ceea ce se petrece in exteriorul nostru dar resimtim in interior?

     Daca randurile mele reusesc sa va aduca un strop de calm, de intelegere, de liniste, ma consider binecuvantata prin cuvintele transmise.


  La multi ani pentru ziua de azi! tuturor celor ce cititi aceste randuri, celor ce veti afla despre informatiile cuprinse aici datorita prietenilor si celor ce cu sufletul ati trait ca moment de adevar cele aflate.



 Astept sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu