joi, 19 iunie 2014

Cu sau fara notiuni de astrologie

     Suntem in 19 iunie. De pe 13 (cu accent pe 15) ne simtim de parca nimic nu are "gust", nu are "sare si piper", totul este fad, neinteresant. Mai mult, avem o stare interioara de parca "plange sufletul" ( mai tare sau mai incet) dar starea de "melancolie" tomnatica ne invaluie. Si suntem in luna iunie.
      Sa fie de vina, oare?, vremea ploioasa,  tensiunea scazuta a aerului,  faptul ca am vrea soare, sa ne simtim fiecare celula a corpului  plina de vitalitate, sa ne bucuram cel putin de ceea ce ne ofera natura, daca  obiectiv vorbind-dupa criterii strict umane actuale- nu am avea prea multe motive de sarbatoare?

     Da. Si asta. Dar  cea care ne lasa asemenea gust de apasare, de gol sufletesc, de ...depresie, de "nimic nu este cum ar trebui sa fie", este cel mai frumos astru : Luna. Prin  aspectul ei de Luna Plina cu un aranjament extrem de sensibil, ne da aceste influxuri.

      In urma cu 27 de ani cand profesorul meu de istorie din facultate, a enuntat un citat al lui Grigore Ureche spunand: "Oamenii sunt sub vremi si nu vremurile sub oameni", -recunosc- am fost revoltata. 
 Pun pe seama varstei cand, -ca orice tanar- consideri ca  tu controlezi, cunosti, poti, totul. Cu varsta inveti ca ai........... un loc in aceasta mare  panza a Omenirii si a Evolutiei. Si atat.  Dar...asta se invata cu timpul.

      Starea de indispozitie, cumulata in multe cazuri si cu dureri de cap, sau la unele persoane cu  modificari ale  manifestarii ciclului menstrual, starea de apatie -nici nu ai putere sa te enervezi- sau te enervezi atat de rau pentru un lucru extrem de minor, incat dupa ce te linistesti te intrebi : Ce-am avut mai devreme?, este intr-un cuvant o stare pe care nu o intelegi si cu care nu te intelegi. Dar exista  in tine si te influenteaza. Nu o poti ignora.

     Se manifesta si la nivel mental: uiti foarte usor o idee, un gand pe care te concentrasesi. Uiti detalii importante dar cu cat ai incerca sa ti le amintesti, cu atat te enervezi ca nu reusesti.. Uiti unde pui lucrurile  de utilitate zilnica. Sau ai trairi ca si cum regreti dar nu poti concretiza ce anume. 

    Intr-o fraza: Luna a scos - si scoate - la iveala toate sentimentele netraite, toate nemultumirile legate de  actiuni din trecutul nostru sau al familiei, reactiveaza memoria afectiva in special pe domeniile unde nu am facut ce ar fi trebuit. Si cu cat sunt mai vechi aceste trairi/ amintiri, cu cat am incercat sa le ascundem mai profund, cu atat scoaterea lor la suprafata este mai dureroasa. 

 Dar Luna, o face.  Si nu degeaba  din vechi timpuri se studia si se recunostea influenta planetelor in desfasurarea  evenimentelor  globale sau individuale. Si nu prea avem cum sa le influentam. Dar asa cum am afirmat si alta data: este o perioada in care  putem astepta asemeni pasarilor pe timp de furtuna, sa ne "strangem aripile" pe langa noi si sa acceptam ca ...suntem sub vremi. 

    

       Ce se poatre face pentru a diminua efectele: "sedinta" noi cu noi. In care recunoastem -in functie de ceea ce simtim- unde am gresit in trecutul nostru. Ce etapa, ce actiune, ce situatie,  ne aduce acum suferinta prin reactivare.
 Apoi,  o imbratisam cu gandul,  ne iertam si ne iubim in acea ipostaza si  acceptam ca face parte din noi. 

 Inca doua saptamani aveti rabdare iar apoi situatia devine mai suportabila. Dar dupa 20 iulie. Zodia Leului ne da putin  mai mult ajutor prin influxurile Soarelui care se gaseste in Domiciliu.

    Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

 sapphires7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu