sâmbătă, 5 decembrie 2015

Despre luna decembrie

      Luna decembrie- personal- o consider cea mai importanta luna din cele 12. Din multe motive si perspective.

      Emotional- avem cele mai frumoase sarbatori. De fericire. Nu de durere precum Sarbatoarea Pastelui. De bucuria Nasterii. A Nasterii ca fenomen, nu numai ca simbol. 25 decembrie ne aminteste ciclic-anual de momentul in care fiecare dintre noi a devenit copil. A trecut de la stadiul de fetus la cel de copil-bebelus. Apoi ne aminteste sa sarbatorim copilaria ca stare umana. Si cea mai frumoasa dintre toate stadiile de viata.....

        Este perioada in care vibreaza sufletul si ceea ce n-am facut ca gest de generozitate un an intreg, simtim ca vrem s-o facem acum. 

      Am spus ca vibreaza sufletul. Da, simtim ceva in noi, mai puternic decat noi, dar in sensul bun. Suntem usori, vrem sa ne rasfatam, vrem sa rasfatam si pe altii, iubim culoarea, zgomotul, agitatia. Simtim ca suntem altfel, ca TOTUL este altfel, dar nu ne intebam de ce? se intampla asta.

       Numai ca spiritualitatea si stiinta sunt doua fatete ale aceleiasi monede. In luna decembrie, calendarul crestin-ortodox cinsteste foarte multi sfinti importanti. Pentru noi oamenii, importanti. 

        Pentru ajutorul pe care Spiritul lor il pot da oamenilor, atunci cand acesti il solicita. Astfel: Sf. Sava cel Sfant, Mucenita Filofteia, Sf.Spiridon, Sf. Ierarh Dosoftei, Sf. Mucenic Elefterie, Daniil Sihastrul, Nicodim de la Tismana, Sf. Gheorghe de la Cernica, Cuviosul Ioan Damaschin, Mucenita Varvara, Sf.Nicolae, Nasterea Domnului-Craciunul.  Fara a uita de perioada  de trecere intre ani, cu incarcatura pe care o aduce (am scris la inceputul lui 2015 si 2014 despre cum putem valorifica aceasta perioada) dar, si fara a uita de zilele de decembrie, in care sunt cinstiti cei 14.000 de prunci ucisi din porunca lui Irod ca si cinstirea celor 20.000 de prunci ucisi in Nicomidia. 

     Slujbele de pomenire a acestor suflete sacrificate, ne ajuta pe noi, cei de acum si cat timp vom fi in forma umana si ne vom lega vibrational-energetic de ei, sa fim noi mai bine ancorati in aceasta viata. Poate unii dintre ei sunt suflete incarnate in aceasta viata, iar perioada aceasta de sarbatoare, s-ar putea sa le trezeasca la nivel subconstient niste dureri sufletesti crunte. Cei care realizeaza ca ii "doare" perioada dinaintea Craciunului, ar putea sa incerce sa faca -dar nu singuri ci cu ajutor de specialiate- o regresie in timp, o incursiune in timp si multe ar descoperi si vindeca.

       Si ca un trofeu, in perioada 25 decembrie-6 ianuarie este perioada -am mai scris in anii anteriori despre ea- perioada Cerurilor deschise.

       Perioada in care omul cu propria vointa poate intra mult mai usor in  comunicare cu Entitatile de Lumina. Fie ca este Sfantul al carui nume il poarta, fie ca este Cineva din Sfere mai Inalte.
Motivul acestor trairi ale oamenilor? Sunt doua: din punct de vedere astral-astrologic, in cele 2 saptamani, toate planetele au miscare directa. Ne influenteaza prin potentarea a ceea ce avem ca trasaturi pozitive in structura noastra. Nu ne dau "lectii de viata" planetele, nu ne solicita sa depasim obstacole, sa scoatem din noi ce avem mai puternic pentru a trece peste greutati. 

       Dimpotriva. Ne sustin, ne ajuta. 

      Din punct de vedere spiritual-mistic, este o luna incarcata cu zile in care se tin slujbe de pomenire pentru  morti sau de multumire/recunostinta pentru vii. In aceeasi perioada a zilei, in mii de locasuri de cult, mii de oameni, formeaza manunchi de ganduri de rugaciune pe care le trimit in Inalt. 

       In perioada de Ceruri Deschise, beneficiarii directi sunt chiar cei care se roaga impreuna cu cei care sa roaga pentru ei (omul de rand care si el isi indrepata gandul catre Creator/Divinitate, in acelasi timp cu preotul).

       Este si perioada care aduce cele mai multe stari de depresie, suicid, atacuri de panica. De ce? Pentru ca acel suflet este ori prea uscat, prea inchis, n-a stiut sa asculte, sa urmareasca, sa caute a intelege semnele pe care timp de un an, Viata, i le-a dat. Influxurile astrale vin pe un teren arid sau vidat. Si atunci, doare. Daca omul are sufletul deschis sau de vibratie inalta DAR, nu l-a ascultat un an intreg, in perioada asta se simte bulversat, de neinteles, face gesturi calculate sau de care nu se credea in stare, pentru ca acum, sufletul se face auzit.

Oricum am fi si orice am face, luna decembrie, este cu adevarat: LUNA CADOURILOR.

Primul Mos, cel ce in seara asta vine, va doresc sa fie bland si foarte dulce. Nuielusa doar sa o poarte cu el dar sa n-o foloseasca pentru voi. Darurile lui: protectie, siguranta (de orice tip ar fi: materiala, fizica, financiara) va doresc tuturor sa vi le ofere din plin, in acord cu sufletul deschis.


Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu