miercuri, 30 decembrie 2015

"4+1 Gratis" sau despre conditionarea Vietii; Pentru Anul Nou

       In postarile anterioare (ex.despre semnificatia lui "Daca" sau "Trebuie") am mai scris despre acest subiect. Vreau acum sa-l prezint din alta perspectiva.
          Astazi, stand la un semafor am vazut un panou pe care scria:" Spalatorie auto- 4+1 Gratis".

         Ca si-n alte orase, si-n PLoiesti sunt mai multe spalatorii. Poate cate 3-4 intr-un cartier. Doritori de a-si spala masina de asemeni- in toate cartierele. Dar nu inseamna ca fiecare posesor de autoturism, isi va spala masina la spalatoria de ...langa casa. Va merge unde va nimeri, la cea mai apropiata, in momentul in care se hotaraste.
       Si totusi acest mesaj de "carlig", de a te "prinde", de a a-ti da impresia ca-ti face un favor (ai o gratuitate la un moment dat. Nu conteaza  cand se va intampla asta. Poate peste 6 luni. Nici o problema. Tu STII ca vei primi ceva). Si uite asa, mental, ti s-a creat un program pe care mai mult sau mai putin-depinde cat de perseverent esti- tu vei tine socoteala si vei incerca sa mergi la acea spalatorie la care vei primi dupa ce-ai platit de 4 ori, o spalare gratis. Chiar daca asta va insemna poate, sa nu mergi la una la care fiecare spalare este mai ieftina!

       Realizam cat de usor ni se ingradeste  libertatea de alegere, incat suntem convinsi ca alegem noi? Nu. Suntem directionati sa facem o ANUME alegere. Suntem....ghidati s-o facem. Si noi suntem mandri de ce economie  realizam, spunem si indrumam si pe alti prieteni sa beneficieze si ei de aceasta...oferta/oportunitate/avantaj, neluand in calcul faptul ca ne limitam posibilitatea de gandire, de alegere, de decizie, de a experimenta si altceva decat ni se ofera.

       Devenim obositi psihic - dincolo de oboseala datorata muncii la serviciu - si datorita acestor tipuri de conditionari: sa tinem cont de un program indus de altcineva care vrea sa-si vanda marfa/serviciile.

         Fie ca un magazin realizeaza reduceri in week-end, fie ca.....la doua inmormantari una este gratis (!) -reclama reala!, orice se poate da gratuit dupa un set de ceva platit.

        Ne luam singuri posibilitatea de a creste prin propria experienta. De a face alegeri dupa propria dorinta. De a merge acolo unde consideram noi ca ne este bine si nu unde ni se induce alegerea prin pacaleala ca la copiii mici. Pe cei de 2-3 ani, ii pacalim ca le dam jucaria preferata daca mai iau 2 linguri de supa ori mai mananca 3 bucatele de friptura.

      Veti spune ca la fel se intampla la cumparaturi: la 3 cutii de bulion, 1 este gratis. Si asa se face vanzarea. Corect. Dar sunt situatii punctuale, aleg in functie de ceea ce-mi trebuie atunci, nu voi fi obligat/a sa-mi fac un plan, sa tin cont de un termen pentru a avea un beneficiu. Inca un termen imi trebuie? Nu-i destul ca trebuie, CHIAR TREBUIE, sa tin cont de data scadenta la factura de gaze/lumina/apa-canal/cablu, etc? Pe astea nu le pot influenta. Mai le pot sari - dar nu prea mult. 
      Mai este termenul pentru rata la masina/casa ori asigurarea masinii; inceperea anului scolar si perioada pre-incepere de pregatire cu rechizite, imbracaminte, etc. 

      Mai sunt zilele onomastice- aici mai simplu- dar sunt cele de nastere ale membrilor familiei, prietenilor, nasilor, etc. de care trebuie sa tii cont.

    Si...altele. Mai este necesar sa introducem in calculatorul numit creier si alte date care ne restrictioneaza manifestarea proprie si libertatea de miscare?

       Incercati sa eliminati din viata personala cateva din asemenea situatii. Veti vedea ce sentiment de usurare va incearca.

      Despre semnificatia si ajutorul celor 12 nopti cosmice/magice nu mai scriu dar voi reaminti pe scurt ce putem face in seara de An Nou.

       Si asta am mai scris anul trecut, dar pentru usurinta cititorilor, reiau cateva detalii.
      Cu 5-7 minute inainte de ora 12.00 ( asa cum este la fiecare in functie de fusul orar) este bine sa ne gandim la anul ce pleaca, asa cum ne-am gandi la un prieten. La un om ce-a stat langa noi o perioada de timp. 
      Trecem in revista sentimente de multumire pentru ce-am primit; stergem regretele si parerile de rau, multumim pentru ca ne-a fost alaturi si-i permitem, ii dam voie, ii spunem ca poate pleca in liniste.

      Ne indreptam gandul catre anul 2016 (numerologic este cifra 9 cu o semnificatie magica- reprezinta plenitudinea, incheierea unui ciclu in vederea inceperii altuia- este ultima cifra dupa care incepe numaratoarea din nou-deci si moartea pe un plan si trecerea pe altul; Isus a fost rastignit in ceasul al treilea, in ceasul al saselea si-a dat sfarsitul - la apusul Soarelui si in ceasul al noulea a plecat din trup -deci trecerea din plan fizic in cel spiritual; este momentul atingerii desavarsirii pe un plan in care ati muncit in ultimii ani, etc).

       Transmitem gand si sentiment de bucurie si-i spunem Noului An ca-l asteptam cu drag si bucurie.
      Rugam Spiritul Anului 2016 sa fie alaturi de noi si sa ne aduca tot ceea ce ne trebuie pentru manifestarea sufletului nostru.  Il rugam sa ne sustina in proiectele noastre. Atentie! Sa fie idei/proiecte generatoare de bine pentru voi si cei din jur FARA a influenta liberul arbitru al altora si fara a aduce suferinta celor din jur. Altfel, nu numai ca nu se va implini cererea voastra dar veti avea si de tras ponoase.

      Mai pragmatic si totusi in acord cu numerologia si simbolistica, puteti activa si sustine manifestarea materiala din viata voastra anul viitor, avand la mijlocul noptii o bancnota de 5 euro in mana: 5-cifra banilor, a abundentei financiare; verde-chakra a cincea-, culoarea sanatatii si a banilor. Singura bancnota ce indeplineste cele doua conditii este cea de 5 euro. Asta pentru a amplifica efectul  simbolului.

       Ceva rosu- vitalitate pentru noul an dar si dragoste, pasiune.
       In orice caz, noul an sa va gaseasca cu sufletul deschis si multumit.

LA MULTI ANI!

Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu