marți, 28 mai 2019

Despre curaj sau Metafora pentru femei



      Se spune ca nu este greu sa actionezi/sa te lupti pentru ceva/sa incerci sa obtii ceva, greu, este sa ASTEPTI/ sa nu actionezi.

Ai spune ca este lasitate.

      As numi-o INTELEPCIUNE. DAR. Sa stii sa astepti MOMENTUL. Momentul potrivit pentru a actiona. Poate semana a calcul. A o face dintr-un calcul. Da. Dar, a nu se confunda cu ACEL calcul rece, reptilian, distructiv pentru celalalt si in avantajul tau.

     Este vorba de un calcul dezvoltat din RECUNOASTERE a momentului favorabil. A lucra/a actiona in acord cu legile: pamantului, ceresti. Sa ai rabdare sa astepti momentul potrivit.

     Este pana la urma, asemeni asteptarii sa treaca ploaia pentru a putea culege fructele tocmai bine coapte.

     Le poti culege si pe ploaie. Nimeni nu te impiedica. Folosesti o umbrela sau ceva impermeabil si te protejezi de ploaie.

    Dar, merita efortul? Asteptarea iti aduce ECONOMIE de efort, de energie fizica si psihica ( nu dezvolti frustrare data de incetineala cu care culegi fructele pentru ca ploua si bate vantul).

    In viata mult ne-ar ajuta sa invatam de la Natura de langa noi, cum si mai ales, CAND? sa actionam.

     Cel mai reprezentativ exemplu-pentru ca aduce cea mai mare suferinta- este in cazul unui cuplu.

   Vine sotul la 3 ore dupa ora la care a spus ca ajunge, eventual, mai ....are si becul aprins la mansarda (si rade asa, a tamp, fara motiv) iar tu, sotia, iei foc. Incep: repertoriul de acuze, ton ridicat, sageti in priviri, amenintari, usi trantite, etc.

     El, senin la inceput, neintelegand reactia atat de agresiva- ca pana la urma ce am facut? Am stat cu baietii putin mai mult decat am spus. Si da. Am baut cateva beri. Si ce-i cu asta? Nu am cheltuit ca a facut cinste Gigel.

     De la nedumerire, se trece la ofensiva. Pai, cine e barbatul in casa? Se revolata pe 2 voci, copilul ori plange speriat/neputincios, ori arunca din mers o replica de tipul:" Bine ca iar ati luat-o de la capat. Ma miram eu sa treaca o saptamana fara scandal. Voi nu v-ati saturat? Ca eu, da". Si iese trantind usa.

Scenariul difera in functie de varsta.

Rezultatul acelasi: tensiune in cuplu si familie. Model de NEURMAT pentru copil; povara emotionala aruncata pe sufletul copilului. 

     Si totul ar putea sa treaca, DACA femeia ar sti sa foloseasca DARUL dat de Divinitate, cel de a ADUCE PACEA in casa.

      Asta se face, TACAND atunci cand cel de langa tine, OBIECTIV vorbind, nu te poate auzi, nu te poate asculta, nu te poate intelege.

      Puterea ei de aici va veni. Din secunda de TACERE. Acolo va fi forta ei. A doua zi, a treia su a noua-nu conteaza- cand este EL total relaxat, uitat fiind momentul de scandal, ii amintesti elegant sau ironic sau ferm. In orice maniera este PERFECT. Pentru ca rezultatul va fi PERFECT.

    Femeia poate porni un razboi- elena nu a fost doar frumoasa- sau poate aduce linistea. 

    Dragi femei, folositi-va puterea pe care Dumnezeu v-a dat-o si voi veti stapani casa. Ceea ce AR SI TREBUI sa se intample.

   Exista un Moment pentru a vorbi; un Moment pentru a asculta; un Moment pentru a incuraja; un Moment pentru a iubi; un Moment pentru alin, EXISTA un Moment......

     Dar pentru asta iti trebuie curaj. Sa recunosti aceste Momente.....


Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

saphiress7





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu