duminică, 17 ianuarie 2016

Despre mintea antrenata

          Acum 2 zile vorbeam cu o prietena despre cat de zgomotoasa este si poate fi mintea umana. Cat de greu ne este sa incercam sa ne concentram DOAR asupra unui gand, timp de 10 secunde.
 Incercati-si daca nu aveti antrenament veti vedea cat de greu va este sa ramaneti concentrati pe un gand, fara sa "vina" altul sau sa va fuga mintea in alta parte. Incercati sa stati fixati pe  un gand mic si pe care sa-l mentineti constant in centrul mintii, macar 10 secunde. 

Poate la inceput cand reusiti sa-l  fixati si 5 secunde este o adevarata revolutie!

        Ii spuneam prietenei sa-si imagineze ca TOATE gandurile le duce si le lasa IN AFARA mintii. Traseaza o granita in afara carora, raman gandurile. Si mintea ii ramane...goala. Este un exercitiu fantastic de a-ti mentine mintea in...parametri. De a-ti creste puterea de concentarre si mai ales, de a putea asimila cat mai multa informatie fara sa simti ca-ti.....crapa capul.

       Mintea are limite care au fost perfecte pentru informatia ce exista in jurul nostru pana in urma cu aproape 10 ani. Din ce in ce, pare ca limitele ei s-au restrans in timp ce informatia este din ce in ce mai mare. Si parca...elasticul reprezentat de limita mintii sta sa cedeze.

 La unii dintre oameni chiar cedeaza.

 Au loc manifestari/simptome de Alzheimer, de depresii, atacuri accentuate de panica, sinucideri, etc. Este forma prin care mintea spune STOP! si renunta.

                         Ce putem face:
1.     Sa o antrenam. Dar nu inseamna ca facem asemeni celor ce merg la sala, iau steroizi pentru a avea in 3 luni corpul  unui salvamar. Nu. Ne luam cateva secunde pe zi in care o eliberam! O lasam sa....respire. Apoi, cat de des puteti, incercati sa VEDETI cuvintele pe care le rostiti. Ca si cum le-ati citi intr-o carte. In felul acesta ea se concentreaza pe momentul acum. Cel in care vorbiti. Nu doar ca sunteti constient de ceea ce spuneti- mai ales cei ce lucrati in domeniul privat este esential sa tineti minte ce-ati promis, ce-ati vorbit - cu cine? ati vorbit.

    Dar a vedea in minte cuvintele pe care le rostesti, le ASEAZA, LE ORDONEAZA, LE VEZI PUTEREA. 
     Incercati macar pentru o idee simpla, cu cuvinte putine. Si veti vedea ca nu obositi atat de mult ca atunci cand vorbiti in mod obisnuit.

2.    A doua sugestie a mea este sa ...faceti pauza in gandire. Pur si simplu sa incercati sa va eliberati de orice gand. Asa cum am spus mai sus, lasati gandurile la marginea ei - a mintii- si  o vedeti ca pe un ecran alb-luminos, curat, fara nimic pe el. Si acolo incercati sa  simtiti linistea pe care ti-o da  nemiscarea. Atat. Scoateti gandurile in afara mintii.  Este ca si cum ai scoate mizeria din casa folosind aspiratorul/matura/carpa de praf. Din cand in cand faceti curat in minte. 

     Va ofer un videoclip cu cineva care stie foarte bine ce inseamna o minte antrenata. Alaturi de el veti recunoaste alti actori sacri.

Astept sa ne Re-Vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu