luni, 9 iunie 2014

Parul femeilor..........

       Suntem in  zilele-traim zilele- in care fiecare religie incearca sa-si stranga randurile, sa-si adune cat mai multi...adepti. Ca institutie. Ma voi referi in randurile urmatoare la un aspect foarte discutat -n-as spune controversat pentru ca nu s-au exprimat si alte opinii- si care se refera la  obligativitatea ca femeia cand intra intr-o biserica/manastire/orice lacas de cult crestin-ortodox, sa poarte un batic pe cap. Sau orice altceva. Dar sa aiba capul acoperit. Pentru ca altfel, este.....pacat.
       Interdictia sau doar apostrofarea pe care o poate capata o femeie -"nedusa" la biserica si care nu stie ritualurile- ce intra cu capul descoperit, poate fi atat de puternica, de insistenta, incat femeia renunta aunci sau nu mai vine a doua oara. Da. Vor fi persoane care vor spune ca: asa trebuia sa se intample, ca nu era pregatita inca. Pregatita pentru ce? Poate ca tocmai, pentru ca ERA pregatita a venit la biserica sa -si exprime acest lucru. Poate sufletul ei "s-a trezit", a inteles ca lucrurile sunt mai profunde decat le vedea la suprafata in viata ei si a ales sa vina intr-un loc cu o mai mare incarcatura energetica decat acasa, si sa multumeasca pentru aceasta intelegere.

    Dar nu are cunostinte de specialiatte. Este....amatoare. Si ca in orice caz de amatorism, daca ai talent dar nu este cultivat, se pierde. Si  in relatia cu Dumnezeu cautata si-n afata ta, in incinta unei biserici, daca nu cultivi aceasta relatie, o pierzi. Nu dispare. Ca n-are unde. Dar devine atat de fina, de ascunsa, incat, aproape n-o mai vezi. Si nu mai beneficiezi de puterea, darurile, ajutorul ei, la capacitate optima. Ci doar sporadic si punctual.
     Si totul se poate intampla pentru ca cineva, la un anumit moment -cand nu erai suficient de sigura pe tine- te-a repezit, ti-a facut observatie destul de taios, incat ai renuntat. Poate nu definitiv. Dar pe un termen, da.
     Si de ce? Pentru ca nu a stiut sa-ti explice  pentru ce este bine sa fii cu capul acoperit cand intri in biserica.

    Regula este cunoscuta din Vechiul Testament dar este mai veche si semnificatia este de natura ontologica. Amintiti-va ca toate imaginile, desenele, picturile, scrierile din epoca precrestina si primele secole dupa Christos, arata, vorbesc, descriu  podoaba capilara a femeilor. Lungimea,  culoarea si finetea parului exprimata ca fiind "matasos". Si in zilele noastre, sunt barbati  care nu accepta ca sotia sa se tunda. In India, in tarile orientale, parul femeii este considerat cu adevarat o podoaba. Ceva ce te infrumuseteaza. Da.  Si care atrage atentia. Dar tot din timpurile vechi stim cata atentie acordau femeile -epoca Renascentista, Evul Mediu- pieptanatului. Era un ritual inainte de culcare. Energiile din astral sunt atrase prin firele de par. De aceea se electrizeaza. Mangaierea parului unei femei de catre un barbat, realiza  destinderea, calmarea, linistirea lui.
     Cine n-a intors privirea-daca nu si capul- dupa o femeie  care-si etaleaza cu generozitate parul pe umeri?
    Ontologic vorbind, parul femeii este  mandria barbatului ( de aceea in unele culturi si in ziua de azi, femeia nu trebuie sa-si arate parul fata de altcineva, cu atat mai mult fata de alt barbat). Orgoliul masculin se identifica prin acest atribut al feminitatii.
     Cand mergi la o biserica/manastire, o faci pentru a te simti si asa, mai aproape de Dumnezeu. Pentru a fi intr-un loc incarcat de inalta vibratie prin utilizarea, repetarea de  foarte multe ori a cuvantului Dumnezeu si pentru a beneficia de  puterea Semnului  Crucii care este la fel de des utilizat (voi detalia si ce reprezinta el, dar in alta postare).
      Atunci, daca toate femeile ar intra si ar sta cu parul siruind pe umeri, de diverse culori, de diverse coafuri, cum ai putea -si mai ales barbatii- sa te concentrezi pe lucruri de inalta  frecventa? Vei fi foarte legat de pamant. Vei fi "tintuit" cu gandul in materialitate, in ceea ce incercai sa diminuezi prin venirea la biserica. Iti etalezi podoaba capilara la un spectacol, la un restaurant, intr-un loc plin de omenesc si materialist, pentru a te bucura de "cele lumesti". Dar nu asta cauti intr-o biserica.
     Pacat, nu  este in acceptiunea data de constrangerile omenesti. Pacat este in acceptiunea adevarata a termenului, aceea de " a gresi fata de sine". Venind cu capul descoperit la biserica, atragi privirile asupra ta,  iti va dispare sentimentul de intimitate  cu Dumnezeu pe care il cauti acolo, te vei simti....dezbracata.

     In aceste conditii, nu ai vrea sa beneficiezi de tot ce-ti poate  da  prezenta la o slujba la biserica? Fara a te teme ca esti judecata, condamnata, infierata? Nimeni nu te pedepseste. Si cu atat mai putin n-o va face Dumnezeu. Doar tu ai avea de pierdut. Si da, in acest context, este......pacat.

Astept sa ne Re-vedem In Sfera Iubirii.

sapphires7
 
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu